Jump to content
IGNORED

nagrzewajace sie rezystory led

Recommended Posts

Posted

Witam, mam pytanie, postanowilem zamontowac ledowe zarowki w halogenach ponieważ drazni mnie żółte swiatlo jak otwieram auto :P i oczywiscie wyswietla sie blad :( ,dokupilem rezystory i moje pytanie jest takie, czy wie ktos czy rezystory nagrzewaja sie nawet jak halogeny sie nie swieca a zaplon jest wlaczony? Mam zamiar je zamontowac na 12 mm kawalku blachy i na klej montażowy przykleic do zderzaka od srodka. po jakis 3 min swiecenia byly juz dostc cieple a kupilem takie przeznaczone do zarowki h11

Posted

Jak halogeny nie świecą to prąd w obwodzie nie płynie, na rezystorach nie będziesz miał napięcia i nic się nie będzie grzało.

Posted

ale blad bez odpalenia halogenow wyswietla, czyli jakis prad plynie

Posted

Oczywiście, że płynie. A myślisz, że w jaki sposób jest robiona diagnoza żarówek?

Posted

o tym wlasnie mowie, czyli beda sie grzały ?

Posted

kolego i jak zrobiłeś to mocowanie rezystora....? bo jakoś nie mam pomysłu co z nimi zrobić przy halogenach a grzeją sie niemiłosiernie...;/

Posted

co do led sytuacja się zmienia, ponieważ cholernie reagują na prąd w mili przez co mogą nawet świecieć delikatnie. Czy bedzie rezystor sie grzać . uważam ze nie bedzie bo nie bedzie to duzy prad by w stanie nagrzać sie w stounku do oddawanego ciepła. Diagnoza może być np. poprzez mierzenie rezystancji