Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Migająca kontrolka ABS i ( ! )

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ostatnio wymienilem klocki i tarcze hamulcowe przod+ tył. po przejechaniu ok 2 km zaswiecila mi sie kontrolka od abs i ( ! ). podlaczylem vaga. pokazalo ze uszkodzony tylny prawy i lewy czujnik.poczytalem troche na forum i przeczyścilem te tylne czujniki jednak to nic nie dalo. dalej po przejchaniu ok 2 km zapalaja sie te kontrolki. ostatnio przyjrzalem sie swoim starym tarczom hamulcowym i zauwazylem ze od strony czujnika sa takie ząbki a w moich nowych tarczach tylnych tych ząbkow nie ma....czy to moze byc przyczyna zaswiecania sie tych kontrolek czy to nie ma znaczenia??prosze o odpowiedz.

Opublikowano

TAK to musi byc

Opublikowano
  • Autor

to wychodzi na to ze bede musial kupic inne tarcze.ok dzieki za odpowiedz

Opublikowano

Te pierścienie można przełożyć ze starych tarcz, było o tym niedawno na forum, poszukaj.

Opublikowano
  • Autor

ok dzieki wielkie za podpowiedz kolego.

Opublikowano

witam mam właśnie taki sam problem po wymianie tylnych klocków i cały czas mi swiecą te kontrolki co tu jest przyczyna????tu kolega pisze że coś o tarczy prosze bardziej mi tu wyjasnic bo za bardzo nie rozumiem z góry dziekuje. pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor

a wymieniales tylko klocki?? bo moj problem plegal na tym ze kupione przeze mnie tarcze nie maily takich pierscieni od abs-u i poprostu abs nie wykrywal tylnych czujnikow i dlatego te kontrolki sie zapalaly. podlaczales vaga??

Opublikowano

Kto zakładał Ci klocki? Masz czujniki zużycia? Podłączone?

Opublikowano

ja włąśnie czujniki zuzycia klocków nie mam i w moim aucie nie posiadają te czujniki i ja to sam wymieniałem klocki[br]Dopisany: 05 Listopad 2008, 19:44_________________________________________________ja tak tylko klocki wymieniałem ale z tyłu