arek320i Opublikowano 23 Czerwca 2015 Opublikowano 23 Czerwca 2015 Witam chcialbym zamontowac u siebie skladane elektrycznie lusterka slyszalem ruzne wersje na ten temat jedni mowia ze da sie bez problemu inni ze nie uda sie juz sam nie wiem i potrzebuje pomocy. Mam caly zestal czyli; Lusterka Przelacznik lusterek Instalacja dzwi komplet I teraz pytanie czy wystarczg tylko podlaczyc czy cos jeszcze pompka znajdujaca sie w bagazniku slyszalem ze jest calym muzgiem operacji calej centrali czyli wychodzi na to ze to jest modol komfortu czyli trzeba tez zmieniac pompke do wersji z domykaniem a moze pompki sa te same i wystarczy wykozyskac piny nie wykozystane a moze to nie ma nic wspolnego ze skladaniem luaterek? Wlasnie nie wiem w kazdym badz razie za domykanie szyb slyszalem ze jest tez odpowiedzialna pompka a ponac lusterka skladaja sie masa a zeby je rozlozyc to musi nastapic odwrucenie biegunow czyli masa bedzie plusem a plus masa i co jest odpowiedzialne za te oddzialywanie ?
Houdini Opublikowano 24 Czerwca 2015 Opublikowano 24 Czerwca 2015 Ja podłączyłem wg tego. Kolory kabli mogą się różnić. Wymieniasz wiązkę w drzwiach, wrzucasz przekaźnik który podłączasz do plusa i masy. Masa po zamknięciu pojawia się w dwóch miejscach opisanych na obrazku. Niektórzy mówią że może prąd żreć, więc możesz poszukać plusa który zanika po jakimś czasie od zamknięcia auta. Wydaje mi się że podświetlenie guzików zamykania szyb świeci się jeszcze przez chwilę po zamknięciu auta. Też mam lusterka, ale narazie pod guzikiem i przymierzam się żeby zrobić pod centralny, więc z mojej strony to tylko teoria.
arek320i Opublikowano 25 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2015 aha no fajny schemacik! ok dzięki wielkie za pomoc! mam pytanie na tem schemacie mam podlaqczyc pod przekaznik pod jedna stopke nr 4 dwa przewody jeden z zamka dzwi a drugi z silnika wycieraczek? mam to zmostkować? prosze o pomoc znalazłem taki schemat http://audi-c4.pl/printview.php?t=3309&start=0&sid=93424f5bdcdfa353cc9bad46cd984c6e wydaje mi sie ze jest spoko ale dlaczego przekaznik pod stacyjke ? nie powinien byc stały plus? w jaki sposób rozkładaja i skladaja sie te lusterka? prosze pomózcie
Houdini Opublikowano 26 Czerwca 2015 Opublikowano 26 Czerwca 2015 (edytowane) W pokrętle którym wybierasz prawe lub lewe lusterko, powinieneś mieć trzecią pozycję czyli składanie lusterek. Po zapłonie po to żeby prądu nie ciągnąć. Schemat który dałeś jest do podłączenia do przełącznika, schemat ode mnie jest pod alarm/centralny. Edytowane 26 Czerwca 2015 przez Houdini
arek320i Opublikowano 28 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 28 Czerwca 2015 Aha ale w momencie gdy przekrecisz kluczyk na zaplon to sie rozlaza? A jak wylaczysz zloza? Ja nie moge zrozumiec jak moga sie zlozyc skoro z przekaznika zabiore prad?? Jak powinno byc orginalnie?? Po zaplonie czy po centralce ze w momencie gdy otwieram auto to wtedy plynie zasilanie na przekaznik? Czy jak? I z kad wezmie te pokretlo informacje ze lustra maja sie zlozyc bo zamknolem samochod? W przekazniku stopka nr 12 se do czego sluzy? Na schemacie idzie do pokretla? To jak pomoze mi ktos?
Rekomendowane odpowiedzi