Jump to content
IGNORED

Ciężko odpala rano i faluje obrotami pomocy

Recommended Posts

Posted

Witam

Panowie mam problem z moim a4 od jakiegoś czasu odpalając rano silnik (po nocy) falują mi obroty, szarpie całym silnikiem przez kilka sekund po czym silnik wyrównuje i działa normalnie .

świece nowe sondy lambda i filtry , czasami zapala się check po podłączeniu komputera (delphi) wychodzi błąd sporadyczny modułu ? . Ostatnio jeszcze mam problem z rozruchem na zimno muszę dłużej kręcić rozrusznikiem albo dopiero za drugim razem odpala. Silnik (kod AVV) 307 tyś przebiegu . Proszę o pomoc

Pozdrawiam Michał

Posted

Jakie błędy , podaj ich kody. Co wraca po skasowaniu?

Posted

Jakie błędy , podaj ich kody. Co wraca po skasowaniu?

jutro podłączę kompa i sprawdze kody to od razu je wpiszę. Kupiłem juz czujnik położenia wału korbowego jak myślisz słusznie ?

Posted

Najpierw błędy potem kasowanie potem sprawdź co powraca . Podaj kody to się zobaczy co i jak. Z czujnikiem ? trochę za wcześnie. Ale kto wie.

Posted

Najpierw błędy potem kasowanie potem sprawdź co powraca . Podaj kody to się zobaczy co i jak. Z czujnikiem ? trochę za wcześnie. Ale kto wie.

aktualnie wyskakuje tylko taki błąd

17536

-MNOŻĄCA ADAPTACJA PALIWA BLOK 1 MIESZANKA UBOGA

-NIECIĄGŁY

Posted

Zakręć LPG na butli, wypal z układu i zobacz czy pomoże :)

Posted

W sumie to jest bez zmian a odpalanie rano sie pogarsza .. :( pompe paliwa juz też wymieniłem i nic nie pomaga

Posted

Spróbuj jeszcze odpiąć mu przepływkę przed odpaleniem i zobacz czy pomoże :) Jeżeli to nie pomoże to zrób mu reset, czyli odepnij na noc aku i rano po podłączeniu robisz adaptację z kluczyka i odpalasz :) Najlepiej jak byś to wszystko robił na zakręconym LPG na butli, oraz oczywiście najważniejsze wypalonym z układu paliwowego :)

Posted

W sumie to jest bez zmian a odpalanie rano sie pogarsza .. :( pompe paliwa juz też wymieniłem i nic nie pomaga

Witam troche mnie nie było na forum... a z autem sie nic nie zmienia odepne ta prze3pływke i zobacze dziekuje za pomysł :) tego jeszcze nie sprawdzałem

Posted

witam

mam podobny problem z autem, gdy temperatura jest blisko 0 auto ciężko zapala, złapie i zgaśnie dopiero za drugim trzecim razem odpala, błędów brak poza 17978 ale od spowodowany jest nie odpaleniem ( bląd immo), i teraz nie mam pojęcia co może być ? dodatkowy objaw to podczas jazdy jak mu przycisne zmienie bieg, to łapie zamułe musze puścić i dodać gaz od nowa i idzie ? jakies propozycje ? przepustnica ? przepływomierz ? robiłem remont silnika jak jest w plusie temperatura to problemu nie ma chociaż troszke nie równo pracuje na benzynie

Posted

Nie zaszkodzi sprawdzić czy reduktor nie puszcza. A przy okazji mapy lpg.

Posted

mamy ok chodz troche benzyna rozregulowana, odpiąłem przepływomierz i zapalił o niebo lepiej, ale niestety pozostaje mi jeden problem, że samochód przy wcisnięciu gazu nie ma mocy, dopiero musze wcisnąć drugi raz i jedzie, nie mam pojęcia co to i szczegołnie odczuwalne na zimnym silniku. jak by się dusił

Posted

Już Panowie sam nie wiem co robić ostatnio sie poprawiło z rana odpalał od strzała a teraz znow z nocy lub jak postoi ok 4-5 godzin musze długo kręcić , bład jaki wywala co jakiś czas raz na 2-3 tygodnie to mnożąca adaptacja paliwa....

Już Panowie sam nie wiem co robić ostatnio sie poprawiło z rana odpalał od strzała a teraz znow z nocy lub jak postoi ok 4-5 godzin musze długo kręcić , bład jaki wywala co jakiś czas raz na 2-3 tygodnie to mnożąca adaptacja paliwa....

napisze może co zrobiłem w aucie : świece i przewody nowe świece beru platyna przewody ngk pompa paliwa nowa wszystkie filtry dopiero co wymienione czujnik położenia wału korbowego , pompa paliwa (kraft troche słaba może to ona ??? ), przepustnica kalibrowana przepływkę odpinałem i w sumie jest bez różnicy :(

Posted

Obserwuj jak zachowuje się temperatura silnika może czujnik temperatury wysyła zły sygnał i komputer źle dawkuje paliwo co powoduje wyskakiwanie błędu o składzie mieszanki.

Posted

Panowie po ciężkich bólach poradziłem sobie z problemem winowajcą , ciężkiego odpalania był.... parownik instalacji gazowej , membrany puszczały gas do kolektora dlatego rano lub po dłuższym postoju kiepsko palił... Pozdrawiam