kamilszymczak Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Ostatnio zauważyłem jakaś luźno dyndającą wtyczkę przy chłodnicy która przymocowana jest do kawałka plastiku ale ten plastik nie jest do niczego umocowany . Proszę o identyfikacje o ile ktoś ma jakiś pomysł . Dorzucam zdjęcia Zdjęcie robione z góry
damian88bk Opublikowano 4 Lipca 2015 Opublikowano 4 Lipca 2015 Nie jest to luźna wtyczka bo to jest czujnik temperatury
kamilszymczak Opublikowano 4 Lipca 2015 Autor Opublikowano 4 Lipca 2015 Dzięki Już mi się coś klaruje Panowie w takim razie może wiecie też lub macie zdjęcie jak to powinno być zamontowane lub gdzie bo gdyby nie to że ten plastik zawadził się o rurki od chłodnicy to by to sobie śmigało po glebie , to w ogóle nie jest nigdzie przykręcone . Pewnie mocowanie tego plastiku jest ułamane . Gdybym wiedział jak ma być to umocowane lub gdzie, Czy ten czujnik jest za coś odpowiedzialny czy nie mam na nic wpływu ?
Bartollo Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Czujnik odpowiada za prace klimatyzacji i za wskazania temp zewnętrznej na liczniku (jesli masz taką opcję tj termometr lup pełnego fisa i w kanale 55 menu serwisowego klimatronika ) przykręcony jest do pasa przedniego pod chłodnicą na jedną śrubkę m6
matisstz Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Też miałem problem z tym plastykiem u mnie też się ułamał, a czujnik dotykał chłodnicy płynu wspomagania przez co troszeczkę oszukiwał... przymocowałem go z powrotem na trytytki tak aby nie dotykał nigdzie chłodnic ani przewodów działa i nawet estetycznie wygląda
kamilszymczak Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Opublikowano 5 Lipca 2015 No to teraz mi sie zgadza ponieważ czasem klima przestawała mi chłodzić lub chłodziła słabo a zaraz potem lód pewnie w zależności gdzie przemieścił sie czujnik. Bo lata jak Żyd po pustym sklepie właśnie przy chłodnicy
Bartollo Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Z klimą ma tylko tyle wspólnego ze jak temperatura jest poniżej 5*C to sprężarka sie nie załaczy.
kamilszymczak Opublikowano 11 Lipca 2015 Autor Opublikowano 11 Lipca 2015 To czy w takim razie te objawy które podałem to może być koniec Chłodnicy klimy? Temat zamknięty . Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi