Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

245/40 R17 na tył do Q 1BE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

to znaczy ze kazde auto jest wsiowate w jakis sposob, bo ma inny rozstaw z produ i z tylu, nie jest symetryczne, kazdy mercedes powyzej slk jest wsiowaty, bo ma z przodu inne a z tylu inne opony ?

Nie porównuj B5 do SLK. Zresztą, Twoja sprawa, co sobie założysz i przed kim się tym będziesz szczycił.

podejrzewam ze mam ciut wiecej jak twoje TDI pod maska

A to dobre :grin::grin::grin::grin:

Powtórzę raz jeszcze - do napędu Q tylko i wyłącznie cztery JEDNAKOWE opony :)

Opublikowano
  • Autor

pewnie firma tez musi byc ta sama? :) no bo inny bieznik, opor itp zgadza sie nitroo?

nie wiem czemu upierdziles sie o ten lans, niby jak mam sie lansowac opona ? :D

Edytowane przez pioteros

Opublikowano

Quattro rządzi się swoimi prawami i chyba szkoda napędu przez niewłaściwe opony, nie sądzisz? :) Co do lansu rozmiaru, to rzecz gustu, ale takie jest po prostu moje zdanie, żeby nie przesadzać z nadmierną szerokością bez potrzeby i zachowując rozsądek odpowiedz sobie na pytanie, po co Ci to :) Im szerzej, tym gorzej na koleinach... A drogi w Polsce mamy, jakie mamy ;)

Opublikowano
  • Autor

ale koleiny tycza sie osi przedniej bardziej, i tu profil i ugiecie opony bardziej sie liczy a ten zostaje ten sam praktycznie, to samo tyczy sie napedu, obwod kola sie nie zmienia

Opublikowano

pewnie firma tez musi byc ta sama? :) no bo inny bieznik, opor itp zgadza sie nitroo?

nie wiem czemu upierdziles sie o ten lans, niby jak mam sie lansowac opona ? :D

Ponoć do Q najlepiej 4 identyczne.

Jednak to Twoje auto i zrobisz jak zechcesz.

Jedni piszą że jeżdżą inni że po zmianie opon wydali 2 tys.

Pierwszy lepszy :

" Wysłany: 2012-01-10, 20:32

te 2 tysiące to :

na przegląd jechałem i miałem z przodu prawie łyse opony i kupiłem używane (wysokość taka sama jak moich z tyłu taki sam rozmiar , inny bieżnik i producent)

wywalenie skrzyni i wrzucenie nowej 2x =1500zł (kupiłem skrzynie i dalej tak samo samochód jeździł) więc ją oddałem .

Wysyłka i olej do skrzyni około 500zł"

Ja bym się bał o swoje cacko :)

Edytowane przez Joziek79

Opublikowano
  • Autor

4 rok jezdze z innymi oponami "producentami" przod/tyl i nic sie nie dzieje, a czesta bolaczka przy wymianie skrzyni w q jest niewlasciwe dobranie glownego przelozenia dlatego ludzie zmieniaja nie raz po 2 razy z rzedu, producent podaje kilkuprocentowa tolerancje dla napedu jesli chodzi o obwod kola tak aby pokryla ona stopien zuzycia opon przod/tyl

zreszta obwod, srednica kola mozna latwo zmierzyc jak juz kolo jest zamontowane na aucie wiec jak nawet bedzie duza rozbieznosc mozna ja wychwycic i podmienic spowrotem, chociaz nie powinno byc zadnej rozbieznosc w moim wypadku

Opublikowano

4 rok jezdze z innymi oponami "producentami" przod/tyl i nic sie nie dzieje,

To zapytam.

Po chuuuuu...... ten twój temat ??????

Zakładaj,jeździj i nie zawracaj gitary.

Opublikowano
  • Autor

po to zeby ktos kto moze ma takie kola pokazał foty? pomyslales moze ? temat o b5 i nie potrzeba mi zbednych komentarzy ludzi co maja b6

Opublikowano

Na innym forum widzę kolega jakiś zakładał te samą konfigurację do ośki, niestety w tym poście jego fotki nie ma, a zalogowany nie jestem żeby głębiej pogrzebać :(

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

niestety ośka to inna bajka troche, całkiem inna zawiecha z tyłu i koła też nieco inaczej leżą

tak na marginecie, s8 mtmu

z tylu ewidentnie szersza guma i felga, wystarczy odpowiedni dobor rozmiaru