djmesiu Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 WItam W piątek wybieram się w dluższą trasę ok 1500 km. Co warto sprawdzić przed wyjazdem oprócz płynów?? Co wy sprawdzacie przed dłuższymi wycieczkami? Jest to pierwsza moja dłuższa droga Audiczką dlatego mam małe obawy Niby juz wszytko sprawdziłem ale może jeszcze o czymś zapomniałem:)
Wandej Opublikowano 8 Lipca 2015 Opublikowano 8 Lipca 2015 Ciśnienie w gumach ,całą zawiechę i elementy gumowe, czy koła są dokręcone ,czy mamy kpl do zmiany kół na drodze w bagażniku, czy nigdzie nie mamy wycieków (paliwa lub płynów) ,najlepiej podjechać na diagnostykę i zobaczyć amory w jakiej kondycji no i HAMULCE czy się nie kończą i czy są sprawne
cabanmat Opublikowano 12 Lipca 2015 Opublikowano 12 Lipca 2015 Wiadomo, że wszystkiego nie sprawdzisz... możesz sprawdzić co najwyżej 1/1000 Ale co można... podjechać na stacje kontroli pojazdów, wjechać na ścieżkę, sprawdzić ew. ustawić reflektory przednie. Podpompować zapas, koła, dolać oliwy, posprawdzać pozostałe płyny, ew. uzupełnić. Z sobą wziąźć olejek na ew. dolewkę, żarówkę jakby się spaliła.., mieć zestaw żeby zmienić koło w trasie.
djmesiu Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Opublikowano 12 Lipca 2015 Dzieki:) narazie 1500 km zrobione i nic sie nie dzialo zaniedlugo powrot;)
Rekomendowane odpowiedzi