nike166 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Witajcie, Mam do wymiany łożysko koła lewego i chcę wyjąć zwrotnicę i zawieźć ją do mechanika na wprasowanie nowego łożyska. Powiedźcie mi czy wystarczy rozpiąć wahacze, końcówkę kierowniczą, odkręcić zacisk hamulca z jarzmem, odkręcić śrubę piasty i wszystko ładnie schodzi ? Czy coś jeszcze? Na co zwrócić uwagę ? Czekam na porady
piotr426 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 Jeszcze czujnik ABS uważaj bo ciężko jest go wyjąć w całości, lepiej rozpiąć na kostce ukrytej w nadkolu. Idąc po kablu spokojnie znajdziesz
mlodziak22 Opublikowano 9 Lipca 2015 Opublikowano 9 Lipca 2015 (edytowane) jeśli będziesz miał problem z wybiciem śruby która trzyma górne wahacze , będziesz musiał je odkręcić od kolumny tylko musisz ją lekko opuścić ,bo nie okręcisz jednego wahacza , albo cała kolumnę z zwrotnicą. Edytowane 9 Lipca 2015 przez mlodziak22
nike166 Opublikowano 10 Lipca 2015 Autor Opublikowano 10 Lipca 2015 Spokojnie mam świeżo wymieniane wahacze i wszystko smarowałem przed montażem Z tym nie będzie problemu chodzi mi tylko o same zejście całej zwrotnicy czy nie będę miał przygód
mlodziak22 Opublikowano 10 Lipca 2015 Opublikowano 10 Lipca 2015 Wyjęcie zwrotnicy jest dość proste, u mnie po 2 latach od wymiany wahaczy śruby od górnych wahaczy wyjmowałem palcami,ale smarowałem je smarem grafitowym. Dolne też zmieniałeś??
nike166 Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Opublikowano 12 Lipca 2015 Tak wszystkie wymieniałem i śruby również smarowałem grafitowym Tylko końcówki siedzą jeszcze nieruszane, nie wiem jaki mają przebieg ale dość sztywne Łożysko wymienione, wszystko poszło jak z płatka Dzięki za porady
Rekomendowane odpowiedzi