Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Prędkość max ~160km/h?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

kupiłem nie dawno Audi A4 1.8 T Quattro z instalacją LPG. Wracając ostatnio chciałem sprawdzić prędkość max. i więcej niż 160 nie idzie przy pedale gazu wciśniętym do połowy. Wciskam do końca i nic się nie dzieje. Do 140 przyspiesza, bez żadnej rewelacji. Porównójąc do Passata 1.8T to mój wypada słabiej nawet z przyspieszeniem. Na gazie czy benzynie nie ma różnicy. Silnik chodzi równo i nie gaśnie, jednak wydaje mi się że brakuje mu mocy. Jakieś sugestie? Wydaje mi się, że czekać mnie będzie wizyta w warsztacie;/ Ostatnio filtry były wymieniane.

Opublikowano

Komp to jeden dwa to może nieszczelność w układzie a trzy to najlepiej zrób komplet logów i zapodaj. Wtedy będzie można powiedzieć coś więcej.

Opublikowano

Komputer nie wykazał żadnych błędów. Jednak jedną z przyczyn był nie sprawny przepływomierz. Wymieniłem na inny (używany) i auto zaczęło żwawiej jeździć oraz mniej palić. Po wymianie pokazują się dwa błędy 17705 i 16683. Robiłem pomiary u mechanika i nie jest w pelni osiągane ciśnienie doładowania.Teraz nie wiem czy sprawdzić inny przepływomierz czy też jest to turbina do regeneracji. Nie słychać żadnego syczenia, czyli raczej układ jest szczelny. Sterowanie turbiny też działa oraz zawór DV. Mam już dość tego auta...

Opublikowano

Moj tez wali bledem niedoladowania.na gazie leci 220 max z gorki .na benie ciupke wiecej.sam probuje rozwiazac problem niedoladowania ale pomyslow brak

Opublikowano

Problem rozwiązany zapchany katalizator. Wymiana rozwiązała spadek mocy :D