Janis Opublikowano 16 Lipca 2015 Opublikowano 16 Lipca 2015 Witam, borykam się z problem już od grudnia..MIanowicie klekotanie silnika - szklanki/zawory - wymienione na nowe.Olej z Mobila 2000 na Motula Xcessa ( takiego jakiego polecili mi tutaj koledzy. )Czujnik ciśnienia oleju stary był 1.6 bara - widać, że nie oryginalny. Kupiłem 1.4 bara, również kontrolka się zapala.Problem z kontrolką jest wtedy Gdy silnik jest rozgrzany i zrobię ok. 10km + -, i dopiero gdy ruszam ze świateł - kontrolka zapala się na ok. 5 sek. po czym znika, kolejnym razem zapali się kiedy stanę znów na światłach i ruszam spod nich. I tak nonstop.. Świece wymienione również. W poniedziałek jadę sprawdzić ciśnieniomierzem jak na garach chodzi.. Jeżeli by to była pompa oleju to raczej przy dodaniu gazu kontrolka powinna mi od razu zgasnąć, lecz to nic nie daje muszę odczekać 5 sek. czy gazuje, czyteż stoje w miejscu. Słyszałem, że są dwa czujniki oleju ten drugi jest gdzieś w misie i on sprawdza czy jest w ogóle olej, ale on rzadko się psuje. Prosiłbym o pomoc, nie wiem co już robić a puszczają mi nerwy Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi