enussss Opublikowano 22 Lipca 2015 Opublikowano 22 Lipca 2015 Witam, szykuje mi sie wymiana uszczelki pod głowicą mam pare pytan. Autko to B5 Avant AFN 97rok 1. Jaka siłą dokrecac szpilki od glowicy 2. Z jakiej firmy kupić szpilki głowicy? 3.W sklepie polecali mi uszczelki pod głowice i klawiature firmy Victor Reinz, co myslicie o tej firmie ? 4. Grubosc uszczelki rozpoznaje sie po ilosci karbow, Grubość ma byc taka sama jak byla zalozona lub lekko grubsza, dobrze rozumiem? 5. Pierwszy raz to bede robic, jest tam jakis zimering od wałka rozrządu ? Jeśli tak to jakiej firmy brac ten zimering? Pozdrawiam i z góry dziekuje za odpowiedzi
adamspeed01 Opublikowano 24 Lipca 2015 Opublikowano 24 Lipca 2015 Firma uszczelek czy śrub znowu nie jest taka ważna, ważne jest byle nie najtańszy zamiennik. Erling, Victor Reinz, Goetze jak najbardziej.Co do dokręcania szpilek to ściagnij sobie manuala http://a4-klub.pl/index.php?/topic/108626-all-b5-ksiazka-audi-a4-sam-naprawiam/Uszczelkę dobierz taką samą jaka jest, nie ma potrzeby grubszej. Uszczelniacz wałka grzech nie wymienić jak ma się wszystko rozebrane.
Rekomendowane odpowiedzi