Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

ahl grzechoty w silniku (film)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam grzechoty w silniku po dodaniu gazu. na wolnych obrptach jest ok. zauwazylem tez ze roznie reaguje na pedal gazu. raz ciagnie w miare fajnie a nie raz tak jak by ja troche zamuliło i pozniej rusza dopiero. Co to moze byc?

https://www.youtube.com/watch?v=0Mjpks4gCvQ

Edytowane przez barlit177

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kolektor dolotowy, w srodku sa klapki ktore własnie tak klepia, jak bys odłaczył wezyk podcisnienia od gruszki na kolektorze to powino przestac

Opublikowano
  • Autor

A moglys podlas jakies foto co odlaczyc? Specjalista od silnikow nie jestem i nie chciałbym czegos popsuć ;-) da się to jakos naprawić?

Opublikowano

http://www.directupload.net/file/d/4084/quxrtzug_jpg.htm Jak odłaczysz kostke od tej gruszki to powinno przestac. Czy da sie naprawic? Przez wymiane kolektora, ktory jest drogi, a uzywany nie da pewnosci ze nie bedzie taki sam. U mnie samo sie zepsuło i samo sie naprawiło wiec nic wiecej nie pomoge.

Edytowane przez Gutterman

Opublikowano

Ta gruszka jest wymienna i da się to odkręcić i te klapki wyjąć, robiłem to ale nic konkretnego nie pomogło raczej.

Opublikowano
  • Autor

A jak odlacze ten kabel i odpalę silnik żeby sprawdzić to nic się nie stanie z silnikiem? W sensie czy nic sie nie popsuje?

Faktycznie sprawdziłem i to od tego ;-) i teraz mam takie pytanie. Jak mogę to naprawić? I co ewentualnie moze sie poprawic jak to zrobie poza denerwujacym grzochotaniem? ;-)

Opublikowano

Podłączam się pod pytanie, mnie też drażnią dźwięki dochodzące z dolotu... Jak to naprawić?

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalk

Opublikowano

Jedyna opcja to wymiana kolektora :kwasny:

Opublikowano

Ok, wymiana całego kolektora... Ale co z tą gruszką przy kolektorze się mogło stać, że tak stuka na obrotach? Z AHL-a od np: passata podejdzie kolektor?

Opublikowano

Nie z samą gruszka tylko z klapkami w kolektorze

Opublikowano

W większość przypadków za wadliwe działanie (jeśli "wajcha" ruszającą klapkami jest cala) odpowiedzialna jest membrana w tej gruszce

Edytowane przez woytazz

Opublikowano
  • Autor

ja swoja sprzedałem więc mnie już nie drażni. ;) teraz szukam a6 c5 2.4-2.8 manual sedan? Może coś ktoś wie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co wy gadacie, nie grzechocze żadna Gruszka, membrana tylko klapy, wystarczy ta cała gruszke z membrana wyjąć jak to nazywacie i wyjąć klapy z kolektora, tam jest jeden taki plastik który wydłuża kolektor ssący w zależności od obrotów i takie pierścienie które usstywniaja te klapy żeby właśnie nie klepały, wystarczy wyjąć i rozgiac i trochę pobawic się w mechanika kaskadera xd jutro wstawię zdjęcia jak to zrobiłem :-D

W weekend nawał pracy..

Edytowane przez Kejsi