Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sprężarka klimatyzacji ciągle chodzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam dość nietypowy problem z klimatyzacją. Po wcisnięciu przycisku ECON widać zmianę w obrotach silnika, ale klimatyzacja ciągle działa. Objawia się to tym, że z kratek leci zimne powietrze, wentylator elektryczny ciągle się kręci, a po zgaszeniu silnika słychać syczenie oznaczające, że spręzarka działała.

Mam podejrzenie, że to moja wina ale nie mogę być do końca pewny mianowicie jakiś czas temu odkręciło się od sprężarki koło to które jest na wieloklinie przykręcane na jedna śrubkę. Zwyczajnie je przykreciłem i nie wiem czy nie powinno być tam jeszcze jakiegoś elementu, który mogłem przypadkowo zgubić.
Proszę o pomoc.

Opublikowano

Witam.

Mam dość nietypowy problem z klimatyzacją. Po wcisnięciu przycisku ECON widać zmianę w obrotach silnika, ale klimatyzacja ciągle działa. Objawia się to tym, że z kratek leci zimne powietrze, wentylator elektryczny ciągle się kręci, a po zgaszeniu silnika słychać syczenie oznaczające, że spręzarka działała.

Mam podejrzenie, że to moja wina ale nie mogę być do końca pewny mianowicie jakiś czas temu odkręciło się od sprężarki koło to które jest na wieloklinie przykręcane na jedna śrubkę. Zwyczajnie je przykreciłem i nie wiem czy nie powinno być tam jeszcze jakiegoś elementu, który mogłem przypadkowo zgubić.

Proszę o pomoc.

Nic nie namieszałeś :) to , że działa wentylator i spreżarka może świadczyć o uszkodzonym sterowniku klimatyzacji ....

Opublikowano

Nawet jeśli jest tak jak pisałem czyli widać skok wolnych obrotów?

Może mi ktoś pomóc? Przy włączonym przycisku ECON wentylator jednak nie działa, czyli sterownik będzie ok.

Jest opcja, że mechanik poprzednika zablokował sprzęgło sprężarki na stałe? Nie zdziwiłbym się bo ostatnio dopiero włożyłem termostat na swoje miejsce bo jakiś partacz go wyciągnął zamiast wymienić...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...