Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Jaki amumulator do 1.6 ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wczoraj wyjechalem autem z gararzu i postawilem je na podjezdzie dzis auto nie chcialo zapalic...krecilo i niechcialo odpalic, dotego zauwazylem ze jak prubowalem odpalic to wskazowka od poziomu paliwa spadala do zera, tak samo nawiew jak byl na 3 biegu i krecilem rozrusznikiem to przestawala jakby dzialac, wiec wywniuoskowalem ze to chyba wina aku, i wziolem od sasiada aku na chwile i za drugim zakreceniem auto odpalilo, pochodzilo chwile i zgasilem i zalozylem swuj aku i auto oplalilo, oewnie dlatego ze silnik sie zagrzal juz itp..... jak myslicie??

Ale do sedna prawy, mam zalozony aku 40ah, z fiata punto, bo jak znajomy sciagal mi auto z niemiec to nie mialo aku i zabrali aku wlasnie z fiata punto.

I teraz mysle jak cos to jaki akumulator kupic do mojej a4??? :wallbash: :wallbash: :wallbash::mysli: :mysli:

Opublikowano

Akumulatory dla: AUDI A4

opis: A4 1.6, siln. ADP, poj. 1,6, prod. od 11.1994 do 10.1996

Nazwa nr zamówieniowy nr skrócony WymiaryD×S×W Parametry Cena w PLN

Akumulator Bosch S3 0.092.S30.020 S30 02 207x175x190 45Ah, 400A, L- 248,88

Akumulator Bosch S4 0.092.S40.050 S40 05 242x175x190 60Ah, 540A, L- 350,14

Akumulator Bosch S5 0.092.S50.080 S50 08 278x175x190 77Ah, 780A, L- 513,62

Jeżeli do wybranego samochodu pasuje więcej niż jeden akumulator to przy wyborze prosimy kierować się następującą wskazówką. Należy wybierać akumulator o większej pojemności, kiedy samochód posiada dużo odbiorników energii t.j. Audio Hi-Fi, TV, elektryczną regulację, okien, siedzeń, szyberdachu, lusterek, ogrzewanie siedzeń, telefon, nawigację itp.

Źródło: www.akumulatorybosch.pl