Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] Problem ze zdjęciem koła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam! mam raczej niecodzienny problem z moja b5. kupilem ja niedawno i ma ona letnie opony. chcialem zmienic kola na zimowe ale po odkręceniu wszystkich srub kolo nawet nie drgnie. moze ktos z was mial taki problem? dodam ze mam aluflegi 17. nie wiem czy to jest spowodowane bardzo mocnym dokreceniem srub czy moze sa jakies zabezpieczenia na kole. porsze pomozcie.

* nazywaj proszę wątki zgodnie z regulaminem forum i uzupełnij profil - lukaszr

Opublikowano

Postukaj czymś ciężkim w oponę tak żeby koło się ruszyło jakoś - musiało się lekko zapiec z tarczą.

Opublikowano

Może śmieszny sposób ale ja tak kiedyś zdejmowałem w BMW.

Podnieś samochód na lewarku . weź masywną deske. Połóż się z przodu auta , Pod samochodem uderz deską celując w oponę ( od wewnętrznej strony koła) . Następnie obróć koło i znowu to samo.

Powinno w ten sposób zejść .

Opublikowano

Miałem podobny problem i te próby nic nie dały.

Poluzuj śruby (wykręć około połowy gwintu) przejedź się kawałek, gwałtownie zahamuj, pomanewruj nieco itp. W pewnym momencie poczujesz "chrum" i auto nieco się opuści ze strony tego koła. Wtedy na lewarek i zmień koło.

Opublikowano

Ja bym się bał uzyc takiego sposobu :) czy aby alufelga się nie wyszczerbi gdzieś

Opublikowano

Ja bym na Twoim miejscu nie ryzykował. Możesz uszkodzić felgę. Popukaj z tyłu koło z jednej a później z drugiej strony kilka razy i powinno puścić.

Opublikowano

Ja tylko napisałem co zrobić, jak delikatne (walenie dechą) metody nie pomogą. Moje felgi pozostały całe :good:

Opublikowano

oby napewno odkreciles wszystkie sruby, tez tak mialem ale kopnelem z buta i fela spadla

Opublikowano
  • Autor

oby napewno odkreciles wszystkie sruby, tez tak mialem ale kopnelem z buta i fela spadla

na pewno! zdaje mi sie wlasnie ze aluminium przywarlo do metalu i przez to nie chce sie zdjac.

Opublikowano

Wal młotkiem po oponie i zejdzie na pewno. wcześniej jak jest dojście napsikaj miejsce łączenia się felgi z piastem jakim magicznym płynem(wd 40, olej)

Opublikowano

Po kolei wypisujecie wszystkie metody, które stosowałem... Ciekawe, czy jeszcze jakaś się znajdzie ;)