Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wycie ze skrzyni?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skrzynia zrobiona auto chodzi jak złoto ;))))

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

(edytując post)

Mam pytanie: Czy ten "trzymacz skrzyni" - na którym opiera się łapa z poduszką przyskrzyni jest taki sam co przy skrzyni z b7??

Edytowane przez Mietko

Opublikowano

(edytując post)

Mam pytanie: Czy ten "trzymacz skrzyni" - na którym opiera się łapa z poduszką przyskrzyni jest taki sam co przy skrzyni z b7?? [/size]

Jeśli chodzi o podporę skrzyni ,to tak jest taka sama

Opublikowano
  • Autor

Wszystkiego ładnie można się dowiedzieć na tym forum to mam kolejne pytanie, otóz: Dziś została włożona do mojej b6 nowa skrzynia HCF z audi b7 (2007r) (stara poszła na złom bo była zajeżdżona wraz z uszczypanymi trybami ) ale wyszedł taki mankament po założeniu, że lewarek/ dżwignia zmiany biegów z b6 nie pasuje pod tą skrzynie z b7, gdyż biegi są odwrócone czyli na miejscu jedynki jest 2 na 3 -4 na miejscu 5 jest 6. Czy jest to spowodowane właśnie innym lewarkiem wraz cięgnami??? Proszę o wyrozumiałość bo jestem zielony:)

Opublikowano

Wszystkiego ładnie można się dowiedzieć na tym forum to mam kolejne pytanie, otóz: Dziś została włożona do mojej b6 nowa skrzynia HCF z audi b7 (2007r) (stara poszła na złom bo była zajeżdżona wraz z uszczypanymi trybami ) ale wyszedł taki mankament po założeniu, że lewarek/ dżwignia zmiany biegów z b6 nie pasuje pod tą skrzynie z b7, gdyż biegi są odwrócone czyli na miejscu jedynki jest 2 na 3 -4 na miejscu 5 jest 6. Czy jest to spowodowane właśnie innym lewarkiem wraz cięgnami??? Proszę o wyrozumiałość bo jestem zielony:)

musisz wymienić cięgna ,lewarek zostaje

to są nr wybieraków do skrzyń hck,hcf

drążek podnoszący 8E0711271H

drążek przełączający 8E0711151 J lub L

Edytowane przez greg2505

Opublikowano
  • Autor

No to widzę aktualnie ciężka sprawa z tymi numerami katalogowymi. Bo nigdzie nie zlazłem używek. A jak sa to inne numery całkiem:(

Opublikowano

potrzebne takie jak zaznaczone na foto,
ci_gna.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dzięki, ogarniam po zdjęciu jak wygląda, od jutra biorę się za szukanie tych dokładnie numerów.

W końcu mogę powiedzieć, że temat "wycie ze skrzyni" został zakończony:) . Wszystko chodzi jak należy. (skrzynia 700zł , wybierak 170zł + robota). Dzięki panowie za każdą pomocną odpowiedź w temacie.

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam ja mam skrzynię multitronik 7 biegową i nie oriętuje sie czy też jest tak jak w manualu lożysko oporowe i tak dalej po wrzuceniu D lub R i S słychac to chrobotanie na ciepłym przechodzi przy jeżdzie biegi zmienia płynnie bez jakis szarpań przyspieszenie też ok ma przejechane 210.00 olej wymieniony 40 tyś temu . Pytam bo wolę dmuchać na zimne słyszałem ile kosztuje taka skrzynia .Pozdrawiam.

• 2 lata później...
Opublikowano

Powiedzcie co to może wyć. Dźwięk słychać podczas jazdy na 1 biegu oraz na 2, przypomina to dźwięk jakbym jechał na wstecznym. Także podczas jazdy gdy jadę na luzie z wciśniętym sprzęgłem i wrzucę 2 nadal trzymając sprzęgło to takie wycie się pojawia. Tak naprawdę nie muszę do końca wrzucać 2 żeby to usłyszeć, wystarczy lewarek biegów skierować w stronę 2 biegu do pojawienia się oporu i już jest to charakterystyczne wycie. Na wyższych biegach niż nie słychać. Na postoju ciężko też wchodzi 1 oraz wsteczny. W mieście przy dojeździe do świateł tuż zanim auto się zatrzyma wrzucam 1 bo jest łatwiej niż na postoju. Skrzynia do wymiany czy regeneracja?