kingpiotrek91 Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 (edytowane) Witam, W końcu pełnoprawny członek a4-klub.pl Po kolei: Mam na imię Piotrek nick kingpiotrek91 mieszkam Garwolin woj. Mazowieckie. Niecały miesiąc temu wszedłem w posiadanie autka które bardzo chciałem mieć. Kupowałem trochę na szybko, ponieważ wybierałem się na Rajd Polski do Mikołajek:-) Zakupiłem 30.06.2015r. z Łukowa od prywatnego właściciela. Podstawowe dane: Rocznik 2001 Silnik 1,9 TDI 130 KM AWX Nadwozie Czarny Avant Napęd jedynie na przednie łapy Skrzynia 5 biegowa Koła 16 cali Na blacie 329 500 sam już zrobiłem 1 850 km. Coś o wyposażeniu niestandardowym: Skóry kremowe 4 szyby w prądzie Zderzak S4 Nawigacja 2 din z dvd, aux, usb Komputer pokładowy pełny czerwony Fiz Xenony z przetwornic Składane lusterka Czarne szyby, łącznie z delikatną folią na przednich bocznych szybach Mody poprzednich właścicieli: Zderzak S4 Przyciemniane szyby Turbina z 2,5 tdi Wskaźnik doładowania turbiny Duży intercooler Brak katalizatora Mam papiery na(z przeciągu roku czasu): Dwumas ze sprzęgłem Regulacja pompowtrysków Rozrząd z pompą wody Turbina po regeneracji z 2,5 tdi Poduszka silnika Klocki hamulcowe tył To co już naprawiłem: Tarcze ATE i klocki Textar + wymiana całego płynu hamulcowego( Na hamulcach się nie oszczędza!) Wymieniłem czujnik świateł Stopu z powodu rzadkiego pojawiania się komunikatu 'brake' Oklejenie wewnętrznych listew z wersji "emeryckie drewno" na "black carbon" (do jasnego wnętrza lodzio miodzio) Wymiana obu Xenonów Filtr kabinowy po rajdach po Mazurskich szutrach Co w planach: Wymiana trzeciego światła stop Wymiana ramion wycieraczek, bo obdrapane Spa dla skóry Koło kierownicy do poprawy/ wymiany Wymiana wszystkich przewodów podciśnienia, bo sznurki miejscami poprzecierane Montaż tempomatu Srebrne relingi Oświetlenie wnętrza Nie zamierzam auta wieśmaczyć, chcę aby dobrze jeździło! Zapomniałem dodać że auto jest lekko dłubnięte i generuję troszkę więcej koników, a turbina dobrze gwiżdże Jeszcze raz witam, i szerokości na trasach dla wszystkich Parę fotek: Intercooler Przednie szyby są delikatnie przyciemnione, pod rożnym kątem widać inaczej. Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez kingpiotrek91
radio22 Opublikowano 29 Lipca 2015 Opublikowano 29 Lipca 2015 Ładna furka ale na początek zmień w opisie na zderzak wersja S4 to nie jest S-line i zrób porządek z tymi zaślepkami spryskiwaczy ponieważ trochę słabo spasowane w zderzak
mariuszbielsko Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Siemka ładna b6 jakie plany na mody praktycznie taka jak.moja
kingpiotrek91 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Siemka ładna b6 jakie plany na mody praktycznie taka jak.moja Siemka, dzięki. W pierwszej kolejności wyeliminowanie drobnych pierdółek, i doprowadzenie do perfekcyjnego stanu, a mody to w pierwszej kolejności rzeczy typu: tempomat, srebrne relingi, może ładniejsze felgi, jak coś się trafi itd.:-) Siemka ładna b6 jakie plany na mody praktycznie taka jak.moja Siemka, dzięki. W pierwszej kolejności wyeliminowanie drobnych pierdółek, i doprowadzenie do perfekcyjnego stanu, a mody to w pierwszej kolejności rzeczy typu: tempomat, srebrne relingi, może ładniejsze felgi, jak coś się trafi itd.:-) Była mowa o pierdółkach, więc się znalazły dwie wredne- jeden alarm(błękitna dioda przy słupku A) nie reagował czasami na pilota od zestawu, i odcinał zapłon, drugi o dziwo też alarm ukryty w czeluściach podszybia nie działał i non stop pobierał prąd= oba OUT! Został jeszcze fabryczny i wystarczy. Przy okazji porządków z elektryką wyleciał też wskaźnik doładowania turbiny, tylko bardzo jasno świecił w nocy...niby pokazywał jak ładnie dmucha turbinka, ale przeżyjemy bez niego!
Rekomendowane odpowiedzi