wojciech007 Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Witam! Problem jak w temacie w jaki sposób wyłączyć w Vag-comie licznik obrotów w sprężarce klimatyzacji. Wiem, że można, bo jeden elektryk mi to robił, ale nie wiem jak, a potrzebuję tego, aby ponownie włączyć ten licznik gdyż wymianiłem sprężarkę na nową i chcę aby licznik ten był włączony.
szogun0 Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Można: a) uciąć/ podłączyć na nowo kabel przy sprężarce zakodować odpowiednio klimatyzację, bo od kodowania zależy, czy sterownik pluje się o czujnik obrotów. Innej opcji nie znam.
wojciech007 Opublikowano 31 Października 2008 Autor Opublikowano 31 Października 2008 Kable od czujnika nie były ruszane tylko komputerowo wyłączony został ten czujnik. Jak więc zakodować klimatyzację, aby widziała czujnik obrotów w sprężarce?
Szuszu Opublikowano 31 Października 2008 Opublikowano 31 Października 2008 Podpinam sie do tematu tylko że w B5. Mam problem taki iż kiedyś na klimatroniku i na VAG-u pokazywało mi obroty sprężarki, a teraz już nie. Dodam że po jednej z prac nie podłączyłem kabelka i uruchomiłem klizmę. Błędów nie mam.
Rekomendowane odpowiedzi