Sob3k Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Witam. Mam problem z prędkościomierzem i obrotomierzem. Prędkościomierz nie działa wogóle. W około wskazówki jest coś białego, natomiast czasami gubię obroty (nie wskazuje nic). Kiedy włączę światła do jazdy dziennej zegar przygasa, nie widać kilometrów oraz podświetlenia zegarów. Nie liczy również kilometrów (całkowitych oraz tych co można wyzerować). Na całe szczęście działają pozostałe kontrolki. Proszę o poradę czy jest to wina całkowita zegara czy coś innego... Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź.
jacek70 Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Jaki masz licznik . Jeśli Jager to pewnie się kończy. Sprawdź kostki przy skrzyni.
Sob3k Opublikowano 30 Lipca 2015 Autor Opublikowano 30 Lipca 2015 Licznik VDO. Czy wszystkie czujniki znajdują się w skrzyni?
Ever Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Stawiam na licznik, miałem podobnie. Spróbuj podmienić
jacek70 Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 Może to i licznik ale Vdo psują się rzadko. Nie myłeś czasem silnika kercherem ? Ja po myciu zalałem kostkę przy skrzyni i obrotomierz przerywał. Po osuszeniu wróciło wszytko do normy.
Sob3k Opublikowano 22 Września 2015 Autor Opublikowano 22 Września 2015 Nigdy nie myłem silnika kercherem. Udałem się w ostatnim czasie do elektro-mechanika i stwierdził on uszkodzenia czujnika prędkości w skrzyni biegów. Do zamknięcia.
Rekomendowane odpowiedzi