Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rysująca się szyba...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z rysującą się szyba... przednią boczną po stronie pasażera..jak opuszczam i jak podnoszę to mi ją rysuje.. i jest już dość mocno zajechana.. może wziąć pistolet opuscić szybe i spróbowac powietrzem wydmuchać bo może coś wpadło.. miał ktoś podobny problem i się z nim uporał ? Ewentualnie jaki koszt nowej szyby ?

Opublikowano

Rozbierz tapicerkę i sprawdź, co stanowi problem.

Opublikowano

a uszczelka nie zakurzona zapiaszczona ?? :)

Opublikowano
  • Autor

a uszczelka nie zakurzona zapiaszczona ?? :)

Właśnie jest taka jakby zapiaszczona... dzisiaj szczoteczka do zębów poczyszczę te uszczelki i zobaczymy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem ten sam problem, do tego podczas opuszczania piszczała. Problem znikał po deszczu jak szyba była mokra i powracał gdy przeschła.

Porządne przeczyszczenie uszczelki pomogło, niestety w słoneczny dzień widać od groma rys, aż mdli mnie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

może ja pomoge...ostatnio mój dobry znajomek dał mi fajną rade na syf który rysuje szyby...szczoteczki to mozesz sobie darować,przerabiałem to i nic nie pomogą..a więc..zamknij szybe i w szczeline pomiedzy szybą a uszczelką włóż jakąś solidną wizytówke kalendarzyk lub jakąś karte np na punkty ze stacji benz. i przesuwaj w te i z powrotem na długości uszczelki..na sto procent wszystko usunie..tylko nie uzywaj jakiejs waznej karty lub wizytówki bo jak przelecisz wszystkie 4 szyby to troszke sie zabrudzi i podniszczy.mi to bardzo pomogło,żebym to wszesniej wiedział to wszystkie szyby były by idealne a tak to jest niestety pare rysek

Opublikowano

Wystarczy umyć porządnie uszczelki szyby dobrym płynem do mycia okien i kłopotu nie będzie.

Opublikowano

kolego a jak chcesz sie tam głębiej dostać?jak otworzysz szybe do konca to przez jakieś 3/4 długości na równo z tą uszczelka jest szyba i nie wyczyscisz tego brudu z tego odcinka

Opublikowano

Ja nie twierdzę że karta to zły pomysł ale to skrobanie a nie mycie. Ja myłem nożem który był owinięty szmatką ( parę warstw płutna) .

Moczyłem w płynie i umyłem uszczelki. Gdy wyschły warstwa jakby filcu była sprężysta.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

aha...no tak to rozumiem...nic o szczegółach nie pisałes to myslałem że chodzi ci że tylko popsikac i szmatą wytrzec :wink:

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam,

czy ktos próbował ściągać boczek drzwi i wyciągnąć uszczelkę ? Czy są ode demontowane ?