macek87 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Witam. Mój problem polega na tym że prawdopodobnie pompa paliwa już słabo pompuje co się objawia ciężkim odpalaniem. Posiadam LPG i szczerze mówiąc ta pompa potrzebna mi jest tylko do odpalania. Pompa nie załącza się w ogóle po przekręceniu kluczyka w pozycję "zapłon" dopiero przy kręceniu rozrusznikiem co skutkuje długim kręceniem przy odpalaniu. Gdy zewrę ręcznie styki przekaźnika dosłownie na 2 sekundy przed odpaleniem auto pali od strzała. I tu moje pytanie do fachowców elektryków, w jaki sposób przerobić przekaźnik lub cokolwiek zrobić aby było czasowe załączanie pompy (powiedzmy przez 2 sekundy) po przekręceniu kluczyka? Proszę o jakąś poradę . Może do przekaźnika pompy podciągnąć przewody z jakiegoś innego kabelka na którym po przekręceniu kluczyka pojawia się na chwilę napięcie ? Czy tutaj przekaźnik pompy jest może sterowany masą ze sterownika a zasilanie jest stałe ? Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez macek87
jacek70 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Możesz dołożyć przekaźnik czasowy i on poda Ci napięcie na ten od pompy ale to trochę partyzantka. Lepiej dozbierać kasy i wymienić co trzeba.
macek87 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ale póki kasa przyjdzie potrzeba doraźnego środka bo męczy mnie to odpalanie jak i mój akumulator i resztę podzespołów.. Masz (znasz) może jakiś schemat ? jaki kabel do czego itd... używając przekaźnika czasowego .. jakiego ?
Rekomendowane odpowiedzi