manus2006 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 (edytowane) witam jak kupiłem auto sprezarka była wyciagnieta i dostałem ja osobno zregenerowana wiec została wrzucona. po nabiciu klimy wyszlo ze osuszacz jest zapchany bo niema przepływu i nie chłodziła klima oki został wymieniony , okazało się ze kompresor jest źle zregenerowany na to wszyscy stawiali , został także wymieniony na inny 100% sprawny a klima dalej nie chlodzi ... rurki co ida do komory silnika sa cieple a powinny być zimne jak klima chlodzi .. Sreżarka zexel stary typ na nakrętki z tylu. ktoś mi mowil ze sa jeszcze gdzies jakies filtry w rurkach prawda ? Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez manus2006
karaluch8 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 https://kayaba.istore.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_34983692.jpgCoś takiego, chyba koło filtra kabinowego w rurce jest. Nie jestem w 100% pewny.
bieznik95 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 karaluch8 masz rację. Znajduję się tam tzw. dławik. Koszt nowego ok. 15 złotych. Znajduję się na rurce z przyłączem wysokiego ciśnienia pod filtrem kabinowym. Do ewentualnego demontażu potrzebowałbyś imbusa nr 8 i klucza płaskiego 22 i 24.
manus2006 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2015 (edytowane) Koledzy wyciągiem te rurki i nic w środku w nich niema , w kabinie tez gdzie one wchodzą tez nic niemaSiemka dzis rozebralem jeszcze raz podszybie i te rurki nic niema totalnie śrubokręt wsadzilem 10cm i nic wszędzie puste dziury taakie bledy na kompie wyszly 00601 - Potentiometer On Positioning Motor for Central Flap (G112) 30-10 - Open or Short to Plus - Intermittent 01296 - Sensor for Vent Temperature; Center (G191) 30-00 - Open or Short to Plus 01206 - Signal for Duration of Ignition Off Time 27-10 - Implausible Signal - Intermittent wymieniony czujnik ciśnienia w chłodnicy i dalej nic .. jakies pomysły ? Edytowane 7 Sierpnia 2015 przez manus2006
Rekomendowane odpowiedzi