Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z mocą... nagłe spadki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Moje auto nie pozwoli mi się nudzić. Ostatnio zauważyłem że przy przekroczeniu prędkości 160 km po dłuższej jeździe całkowicie wyłącza się doładowanie. Zero mocy ledwo się auto toczy aż do zgaszenia. Po dłuższym czasie miesiac.... nawet po gaszeniu chwile trzyma brak doładowania. Niekiedy podczas jazdy doładowanie samo powraca. Po 3 miesiącach problem dzieje się na niższych prędkościach.... podejrzewam N75 lecz błędu takiego nie ma. Może ktoś coś doradzi? Na prowadzi? Szukałem w szukajcie ale nic podobnego nie znalazłem. Pozdrowienia ;)

Wysłane z mojego GT-S7710 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Może zacznij od zrobienia kompletu logów.

Opublikowano

Robiłem na 115 112 008 i nic nie wyszło bo to się dzieje sporadycznie ciśnienie doładowania akurat pokrywalo się z nastawami

Opublikowano

U mnie podobne objawy były gdy N75 się zapchał jakąś dziwną gumą. Auto raz jechało raz nie potem doładowania wcale nie było a za jakiś czas przeładowywało... N75 wymieniony i problem rozwiązany.

Opublikowano

Co najciekawsze.... gdy daje pełny gaz do prędkości ponad 160km/h i utrzymuje ją to po chwili przestaje działać doładowanie... i to za każdym razem. raz przy około 160 km/h raz przy 180 km/h... ogólnie w tych granicach. jak zwolnię do 100 km/h czasem doładowania wraca do normy.. czasem po zgaszeniu... a raz na jakiś czas nawet gaszenie silnika na wiele się nie zdaje. Są jakieś urządzenia zaworki które mogły by tak przyblokować doładowanie ze wynosi dosłownie 0? czy w poniedziałek z czystym sumieniem jechać do ASO po nowy zaworek N75? ;)

To jest ten zaworek który jest zamontowany na wężu od filtra? Chodzi mi o tej N75. to jest jego nr? 058906283C

Teraz coraz częściej mi się zawiesza doładowanie. Dzisiaj całą drogę nie chciało się odwiesic... do tego wyskoczył blad p1030. Czy to wszystko może mieć ze sobą coś wspólnego?

Opublikowano

Chyba bez logów jednak się nie obejdzie, odczyt błędu z vaga, rzecz dzieje się na lpg?

Opublikowano (edytowane)

Hmm, ogólnie wyskoczył bląd p1030, gdy turbo nie pompowalo i nie było mocy przez zapewne n75. Dostałem informacje że n75 jest do odbioru w aso wiec jutro dam znać czy wymiana pomogła.

Aaa i jechałem na benzynie 50 km bez doładowania. Bo nie miałem gdzie gazu akurat zatankowac ;)

Sprawa wyjaśniona. Przy wymianie n75 okazało się że stary miał jeden kruciec co idzie do muszli turba pęknięty. Po założeniu nowego moc wróciła do normy. Temat uznaje za zamknięty.

Edytowane przez Buchcio080