Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

komputer pokładowy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za stare sprzety mamy

Opublikowano

M@rcus no to chciałbym bys powiedział w takim razie jak zrobić by pokazywał jaki jest dystans do przejechania?Czemu fabryka takiej funkcji by nie dała w standardzie? Akurat mnie to nie tyczy ale mój znajomy ma taki licznik wiec moze uruchomimy tą funkcje ;)

Opublikowano

mam pytanko. Szczerze mowiąc nie wiem o czym mowicie z tym FIS ale ja mam Audi A4 1999 2,5 TDI Automat i mam licznik ktory pokazuje tylko kontrolki i termometr. Czy w takim modelu nie powinien byc juz licznik ktory pokazuje ile samochod spala itp.

Opublikowano
M@rcus no to chciałbym bys powiedział w takim razie jak zrobić by pokazywał jaki jest dystans do przejechania?Czemu fabryka takiej funkcji by nie dała w standardzie? Akurat mnie to nie tyczy ale mój znajomy ma taki licznik wiec moze uruchomimy tą funkcje ;)

Swoją teorię podparłem dodatkowo tym co napisał Hugo. Skoro połowiczny FIS to powinno to być, a o ewentualnej możliwości aktywacji tej funkcji nie mam pojęcia.

Opublikowano

Z tego co Mi sie wydaje to połowiczny fis nie ma tej funkcji ( ilość "cieczy" w baku ) Wiec jeśli faktycznie ma takową funcje to chciałbym by ktoś napisał i podał jakis konkretny przykład przynajmniej sie dokształce w tym temacie a jesli ktoś nie wie to po co komus zarzuca że sie myli?

:lol:

Opublikowano

a powiedzcie mi jak roziwiazany jest wskaznik zasiegu o ktorym mowa powyzej, do tego potrzeba dwóch danych A - zuzycie paliwa i B ilośc paliwa, to banalnie prosta klakulacja jedyny niuans to B czyli staly pomiar ilosci cieczy w baku (który ciagle sie chybocze) - JAK SIE TO ODBYWA? Z tego co widze to jest w miare dokladny i nie chce mi sie wierzyc by bylo to podpiete pod wskaznik paliwa

Opublikowano

witam, też mialem ten problem, niestety modele przejścowe z 2000 roku mają tylko polowiczny fis, nie pokazują średniego spalania tyko ilość kilometrów jaką mamy do przejechania na paliwie znajdującym się w baku

Opublikowano
a powiedzcie mi jak roziwiazany jest wskaznik zasiegu o ktorym mowa powyzej, do tego potrzeba dwóch danych A - zuzycie paliwa i B ilośc paliwa, to banalnie prosta klakulacja jedyny niuans to B czyli staly pomiar ilosci cieczy w baku (który ciagle sie chybocze) - JAK SIE TO ODBYWA? Z tego co widze to jest w miare dokladny i nie chce mi sie wierzyc by bylo to podpiete pod wskaznik paliwa

Ilość paliwa pokazywana na VAG'u oraz służąca do liczenia zasięgu brana jest właśnie z pływaka ale elektronika raczej to uśrednia, więc nie ma wachnięć.

w 1/2 FIS'a nie ma doprowadzonego sygnału spalania więc raczej nie jest możliwe aby pokazywał dystans do przejechania.

Opublikowano

mam pytanie co na wyswietlaczu komputera oznacza zółte kółeczko z 1/2 w srodku. Kiedy wciskam przycisk diagnpostyki spradzaja sie kolejno aku, płyn w spryskiwaczach itp a na koniec własnie ten znaczek i najpierw zapala sie 1 potem 2 no i potem Ok i tyle. Podczas jazdy mozna to włączyć tym samym przyciskie co diagnostyka i ustawianie zegarka i wtedy co jakis czas pika cos w komputerze. Naciskając drugi raz owy zółty znaczek jest przekreślony dwona kreseczkami co pewnie wyłacza ow gadzet.

prosze o pomoc i pozdrawiam

Opublikowano

Ilość paliwa pokazywana na VAG'u oraz służąca do liczenia zasięgu brana jest właśnie z pływaka ale elektronika raczej to uśrednia, więc nie ma wachnięć.

w 1/2 FIS'a nie ma doprowadzonego sygnału spalania więc raczej nie jest możliwe aby pokazywał dystans do przejechania.

ja mam pelny fis a to czego mi brakuje, to zasieg bo go mam tylko kasowalny licznik przejechanych km w VW G II mialem nawet 2 liczniki w kompie 1 kasowal sie samoczynnie po 2,5 godzinowym spoczynku samochodu a 2 trzeba bylo kasowac

[ Dodano: 23-02-2007, 10:29 ]

mam pytanie co na wyswietlaczu komputera oznacza zółte kółeczko z 1/2 w srodku. Kiedy wciskam przycisk diagnpostyki spradzaja sie kolejno aku, płyn w spryskiwaczach itp a na koniec własnie ten znaczek i najpierw zapala sie 1 potem 2 no i potem Ok i tyle. Podczas jazdy mozna to włączyć tym samym przyciskie co diagnostyka i ustawianie zegarka i wtedy co jakis czas pika cos w komputerze. Naciskając drugi raz owy zółty znaczek jest przekreślony dwona kreseczkami co pewnie wyłacza ow gadzet.

prosze o pomoc i pozdrawiam

to sa dwa progi syganlizacji przekroczenia zaprogramowanej predkosci, mozesz sobie je dowolnie ustawiac badz wlasnei wylaczac, jesli je ustawisz na poszczegolna predkosc to po przekroczeniu jej o 10km/h uslyszy piiiiiip a na wyswietlaczu pojawi CI sie ten wlasnie znaczek.

Ja pierwsza wylaczylem calkowicie a 2 ustawilem sobie 190km/h tak bym sie zabardzo nie ropzedzal na autostradzie i pipczy mi jak przekraczam 200km/h

Opublikowano

Mam tegp połowicznego FIS-a jak włączyć ta diagnostykę o której piszecie zeby sprawdził układy?

Opublikowano

hej jak dokładnie wpisuje się ten kod w radiu? gdy podłaczyłem akumulator to na radiu pisze safe a w instrukcji wszystko po niem :frown:

Jedynie co zrobiłem to wyłaczyłem poprzez DISPLAY + 2

Opublikowano
to sa dwa progi syganlizacji przekroczenia zaprogramowanej predkosci, mozesz sobie je dowolnie ustawiac badz wlasnei wylaczac, jesli je ustawisz na poszczegolna predkosc to po przekroczeniu jej o 10km/h uslyszy piiiiiip a na wyswietlaczu pojawi CI sie ten wlasnie znaczek.

Ja pierwsza wylaczylem calkowicie a 2 ustawilem sobie 190km/h tak bym sie zabardzo nie ropzedzal na autostradzie i pipczy mi jak przekraczam 200km/h

Wszystko ok, zakumałem o co chodzi po godzinie jazdy ale nie udało mi się jeszcze włączyć tego drugiego ograniczenia, jak dokładnie to zrobić :question:

Opublikowano
hej jak dokładnie wpisuje się ten kod w radiu? gdy podłaczyłem akumulator to na radiu pisze safe a w instrukcji wszystko po niem :frown:

Jedynie co zrobiłem to wyłaczyłem poprzez DISPLAY + 2

Chyba pytanie nie w tym miejscu, temat jest przyklejony:

http://www.a4-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=3407

Opublikowano

Wszystko ok, zakumałem o co chodzi po godzinie jazdy ale nie udało mi się jeszcze włączyć tego drugiego ograniczenia, jak dokładnie to zrobić :question:

dokladnie nei pamietam ale raczej na wyl zaplonie dlugo 3majc gorny lub dolny selektor fis`a z tego co pamietam

Opublikowano

Jak włączyć diagnostyke w połowicznym FIs-ie w modelu po lifcie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przyciskasz raz lewy przycisk przy zegarach i Ci sprawdza. potem jest żółte OK albo nie :-)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jak wyglada wyswietlacz od komputera pokladowego, czy da sie poznac czy sie ma komputer, czy ten od komputera rozni sie wygladem od tego od klimy ?

[ Komentarz dodany przez: piotr1602: 09-05-2007, 14:07 ]

zapraszam do NEWBIE i zapoznania sie z regulaminem

Opublikowano

Pytanie jest trochę na wesoło, bo wyświetlacz od klimy jest na konsoli środkowej pod radiem, a komputer ma wyświetlacz między zegrami obrotomierza a prędkościomierza chyba zamist kontrolek.

Przy okazji warto wspomnieć że są małe wyświetlacze od okrojonych komputerów, na których można tylko zrobić sprawdzenie układów w samochodzie i odczytać temeperaturę na zewnątrz i duże wyświetlacze, na których można prawdzić więcej np. splanie, dystans i inne parametry.

Opublikowano

Ok dzieki za odpowiedz.

[ Komentarz dodany przez: piotr1602: 09-05-2007, 14:49 ]

jeszcze raz cos napiszesz nie znajac regulaminu bedzie ostrzezenie :twisted: