Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AVG] PROBLEM Z PRZYSPIESZENIEM - pomocy !!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie, mam audi a4 TDI 1.9 110KM rok 98, i mam problem z przyspieszeniem.

Problem objawia się na 4 i 5 biegu, ale od niedawna potrafi zamulić auto także na 2 i 3.

Wciskam mu gaz i nic, auto praktycznie nie ma ducha !!!

Zwolnienie i ponowne przyspieszenie nic nie pomaga.

Problem znika na troche jak podczas jazdy wyłączę i włączę kluczyk w stacyjce....

Proszę o pomoc !!!

dziękuję z góry, pozdrawiam.

Opublikowano

prawdopodobnie przepływka

ale najpierw VAG

Opublikowano
  • Autor

przepływkę wymieniałem i nic nie pomogło, czytałem że trzeba ją podłączyć na VAG i sprawdzić logi??? tak właśnie mam postąpić???

Opublikowano

może tez turbina sie wieszac tzn łopatki

ale najpierw podłącz VAG-ine

Opublikowano

kiedys tez mialem taki problem ze auto mi nie przyspieszalo i musialem go wylaczyc i wlaczyc na nowo, wtedy bylo ok. Jak podlaczylem pod kompa to wyskoczyl blad "roznica cisnien w rurze dolotowej" czy jakos tak. Przypuszczam ze mozesz miec taki sam problem. Podepnij vaga i sprawdz czy nie masz tego samego bo jezeli masz to prawdopodonie kierownice lopatek turbiny sa zapieczone. Ja tego nie dopilnowalem i teraz czeka mnie opreracja serca bo nie mam mocy jak sie rozgrzeje do 90stopni (nawet nie pomaga wylaczenie silnika) :wallbash:

pozdro

Opublikowano
  • Autor

dzięki wielkie, jestem w trakcie diagnozy, dam znać co i jak wyszło ;o) mam nadzieje że do operacji serca nie dojdzie

Opublikowano

ale najpierw VAG

prawdopodobie a nawet napewno to kolega przez Ciebie wyrzucil kilkase złotych w błoto ...

skad pomysl przeplywki przy takich objawach ... ehhhhhhhhh :confused4:

Opublikowano
  • Autor

ale najpierw VAG

prawdopodobie a nawet napewno to kolega przez Ciebie wyrzucil kilkase złotych w błoto ...

skad pomysl przeplywki przy takich objawach ... ehhhhhhhhh :confused4:

spanky: dzięki za zaintersowanie tematem, innym też dziękuję :)

co do przepływki to tak się składa że szwagier miał przepływkę więc nie kupowałem, ale to nie pomogło.

dziś znajomy podłączył mi auto do vaga i okazało się że problem jest z ciśnieniem.

troszkę pogrzebał, wymienił mała część i auto wydaje się że znów ma kopyto !!!

spytam go jutro co dokładnie zrobił to napiszę.

potestuje auto, sprawdzę, też napiszę czy pomogło

pozdrawiam

amigo-adi

[br]Dopisany: 11 Listopad 2008, 22:57_________________________________________________

Witam wszystkich serdecznie, mam audi a4 TDI 1.9 110KM rok 98, i mam problem z przyspieszeniem.

Problem objawia się na 4 i 5 biegu, ale od niedawna potrafi zamulić auto także na 2 i 3.

Wciskam mu gaz i nic, auto praktycznie nie ma ducha !!!

Zwolnienie i ponowne przyspieszenie nic nie pomaga.

Problem znika na troche jak podczas jazdy wyłączę i włączę kluczyk w stacyjce....

Proszę o pomoc !!!

dziękuję z góry, pozdrawiam.

Witam Problem w moim samochodzie polegał na cisnieniu w ruże dolotowej Jeśli ktoś z was ma taki problem to można wejść vagiem w bloki wartości i sprawdzić czy ciśnienie w róże dolotowej sie zmienia bo umnie zamiast rosnąć to nic tam się niezmieniało Po wymianie czujnika auto odrzyło na nowo !!!

Pozdrawiam

Opublikowano

miałem takie same objawy kiedys i okazało sie ze węze podcisnienia spadły z zaworu N75, widać to gołym okiem pod maską więc proponuje przy takich objawach najpierw sprawdzać ten zawór(czujnik)

Opublikowano

Ja ostatnio też miałem taką zawieszkę ... turbina nowa, rury od dolotu i podciśnienia sprawdzone więc pewnie n75 zaczyna szwankować .... jak myślicie ;(

Opublikowano

Ja ostatnio też miałem taką zawieszkę ... turbina nowa, rury od dolotu i podciśnienia sprawdzone więc pewnie n75 zaczyna szwankować .... jak myślicie ;(

Sprawdź wężyki podciśnienia przy N75 i "z tyłu" silnika (od strony podszybia) - tam miałem sparciałe i turbawkę odcinało na 5-tym biegu przy 3000 obr/min.

Opublikowano
  • Autor

faktycznie problem z wężykami też może występować ;o)