Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Problem z wahaczem prostym dolnym po wymianie amortyzatorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z wahaczem prostym dolnym, jakiś czas temu wymieniłem wahacze i amortyzatory (amorki kayaby, zawieszenie 1ba) no i sie zaczął problem z wahaczem, W tym miejscu co jest mocowany amor do wahacza ciągle rozwala mi tą tuleje, juz drugi raz wymieniałem bo po 2-3 miesiącach tuleja nadaje się do kosza. Tuleje montowałem z meyle.

Macie jakieś pomysły co się z tym możne dziać??? Z obu strom dzieje się tak samo.

Opublikowano

Witam

Mam problem z wahaczem prostym dolnym, jakiś czas temu wymieniłem wahacze i amortyzatory (amorki kayaby, zawieszenie 1ba) no i sie zaczął problem z wahaczem, W tym miejscu co jest mocowany amor do wahacza ciągle rozwala mi tą tuleje, juz drugi raz wymieniałem bo po 2-3 miesiącach tuleja nadaje się do kosza. Tuleje montowałem z meyle.

Macie jakieś pomysły co się z tym możne dziać??? Z obu strom dzieje się tak samo.

dokręcałeś tą dolną śrubę od amora na obciążonym zawieszeniu czy jak było w górze bo to dość istotna różnica dla trwałości tych tulei

Opublikowano

Czytałem gdzieś, że niektórzy zalecają nawet przejechać się z 2-3km przed właściwym dokręceniem :hi:

Opublikowano

Czytałem gdzieś, że niektórzy zalecają nawet przejechać się z 2-3km przed właściwym dokręceniem :hi:

dokładnie tak i z kanału na obciążonym zawieszeniu dokręcać wszelkie śruby od simerbloków

Opublikowano

To wymień na Lemfordery i dokręć z kanału na opuszczonym zawieszeniu.

Opublikowano
  • Autor

własnie na opuszczonym skręcałem cale zawieszenie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W tym miejscu co jest mocowany amor do wahacza ciągle rozwala mi tą tuleje, juz drugi raz wymieniałem bo po 2-3 miesiącach tuleja nadaje się do kosza. Tuleje montowałem z meyle.

a ustawiłeś odpowiedni kąt kolumny do nadwozia przy wymianie amorów ? tzn 11stopni +- 2 .Pewnie nie i teraz dolna tuleja jest przeciążona i tak krótko wytrzymuje :)