silverserfer84 Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 Witam wszystkich,prosił bym kolegów o poradę.Mam do czynienia z dziwnym jęczeniem wydobywającym się z lewego przedniego koła tzn.okolice wahacza,jest to najbardziej słyszalne na nierównościach.Co najzabawniejsze byłem z tym na stacji diagnostycznej.Poszarpali nią i nic powiedzieli,że jestem przewrażliwiony i żebym sobie radio przygłosił Byłem u mechanika któremu zawsze swą niunię oddaję i powiedział że faktycznie słychać pojękiwania.Przesmarował sworznie lecz nie potrafił jasno określić skąd się wydobywają,ale pojękiwania są dalej.Proszę jakieś wskazówki i z góry dziękuję.
cobradd Opublikowano 2 Listopada 2008 Opublikowano 2 Listopada 2008 takie pojękiwania cieżko czasami zdiagnozować, może to być jeden z wahaczy lub końcowka drążka kierowniczego. Jeśli jesteś w stanie wywołac to na postoju to przykaldaj ręke po koleji do elementów zawieszenia i może wyczujesz. Jeśli juz znajdziesz to masz dwa wyjścia, wymienic na nowy lub drugie wyjście raczej nie polecane aczkolwiek często skuteczne wstrzyknięcie oleju. A tak nawiesem, to jedyna pewna metoda na zdiagnozwanie wahaczy jest po ich wykręceniu ze zwrotnicy, szarpaki w przypadku zawieszenia wielowahaczowego często się nie sprawdzają.
silverserfer84 Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Opublikowano 3 Listopada 2008 Serdecznie dziękuję z odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi