Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Woda w klapie bagażnika Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie :) Po zakupie mojej drugiej Audi A4 tym razem B6 zauważyłem, że po intensywnych opadach deszczu zbiera mi się woda w klapie bagażnika. Podczas otwierania słyszę przelewającą się wodę wewnątrz klapy, niepokoi mnie to bo może uszkodzić mikrostyk blendy albo coś z elektryki. Pierwsza diagnoza padła na 3 światło stopu, które wymieniłem na nowe jednak ta operacja nie dała żadnego skutku. Uszczelki są w bardzo dobrym stanie i przez nie woda na 100% nie dochodzi. Czy przyczyną może być źle wklejona szyba? Bo szczerze mówiąc innej opcji już nie widzę. Czy ktoś z Was miał podobny problem?

Opublikowano

Może. Często też przez antenę potrafi przeciekać.

Opublikowano
  • Autor

Może. Często też przez antenę potrafi przeciekać.

Antenę mam naklejaną na tylnej szybie chyba :D

Opublikowano

silnik wycieraczki? często nim leje się płyn od sprysków do środka

Opublikowano

Czy przyczyną może być źle wklejona szyba?

Jeśli była zmieniana to tak.

Mam podobny problem tyle że u mnie tylko delikatnie sączy się po szybie.

W dolnej części klapy powinny być fabryczne otwory.

Zobacz czy są i czy są drożne.

Opublikowano

Miałem wodę za tapicerką klapy. Powodem był wężyk od spryskiwacza który rozłączył się . Łączenie jest obok prawego zawiasu klapy. Ponowne połączenie plus termokurczliwa załatwiła sprawę.

Opublikowano
  • Autor

Spryskiwacz tylnej szyby mi nawet nie działa i nie używam go. Wycieraczkę zmieniałem ale uszczelka była wg mnie w bardzo dobrym stanie. Szyba była wymieniana i to chyba przez szwagra i kolegę z piwkiem w ręku bo koszmarnie to wygląda. Może ponowne wklejenie szyby pomoże o ile jakikolwiek zakład podejmie się wycinania i wklejania tej samej szyby. Zapewne zaproponują mi nową... Chyba sprzedam moje Audi </3

Opublikowano

a czemu by sie mieli nie podjac, wytną bez problemu, oczyszczą i wkleją z powrotem,

zerwij tapicerkę i zobacz gdzie się woda zbiera, tylko uważaj jak będziesz rwał, tapicerka mocowana jest na wciski blaszane i często lubią zostać w klapie, a tworzywo pęka :/

Opublikowano
  • Autor

a czemu by sie mieli nie podjac, wytną bez problemu, oczyszczą i wkleją z powrotem,

zerwij tapicerkę i zobacz gdzie się woda zbiera, tylko uważaj jak będziesz rwał, tapicerka mocowana jest na wciski blaszane i często lubią zostać w klapie, a tworzywo pęka :/

To prawda. Tapicerkę już raz zdejmowałem w celu naprawy i wymiany blendy zamka, która była w opłakanym stanie a przy okazji regenerowałem silniczek zamka klapy, który ledwo żył. W sumie pękło mi tylko jedno mocowanie, na szczęście są dwa wkręty, które jakoś trzymają to w całości. Zauważyłem, że jak miejscami mocniej dociskam tę szybę to widać jakby dopiero wtedy dochodziła do sylikonu...