Kakt00z Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Witam Zacznę od tego, że wywalał mi błąd 17664 Czujnik temperatury płynu chlłdzącego - zwarcie do plusa/przerwa brak osprzętu/nie związany ze sprzętem - błąd sporadyczny W tym kierunku zrobiłem już -Czujnik wymieniony na oryginalny z salonu VW -Termostat wymieniony Niestety dalej pokazuje błąd !!!! Wskazania na klimatroniku: pozycja 49 - 30stC; pozycja 51 90stC Wskazania na tarczy - temperatura silnika - wskazówka leży Gdzie szukać rozwiązania ? Proszę o pomoc ... !! Na forum najczęściej sie mówi o wymianie czujnika na ori i problem ustaje ... u mnie niestety nie pomogło Pozdrawiam
marcin_franz Opublikowano 1 Września 2015 Opublikowano 1 Września 2015 A w vagu jaką pokazuje Ci temperaturę? Zrób jeszcze dodatkowo test zegarów by sprawdzić czy są sprawne.
Kakt00z Opublikowano 5 Września 2015 Autor Opublikowano 5 Września 2015 Jeśli dobrze odczytałem to na blokach silnika wskazuje mi 81.9 stC a na blokach licznika 33 stC. Test zegarów zrobiłem, wszystko poprawnie się podnosiło i opadało. Gdzie szukać usterki ? Nikt nie wie gdzie szukać rozwiązania ?
Dev Opublikowano 5 Września 2015 Opublikowano 5 Września 2015 Sprawdz wiązkę od czujnika do ECU. gdzies jest zwarcie
Rekomendowane odpowiedzi