Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mrugają światła i całe oświetlenie, co może to powodować?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Ostatnio zmieniałem żarówkę podświetlenia tablicy i zauważyłem, że gdy mam zgaszony silnik ale włączone światła pozycyjne czasami mruga mi całe oświetlenie w aucie, jednym słowem wszystko co się świeci - postojówki, podświetlenie rej i wszystkie lampki i deska rozdzielcza wewnątrz. Świecą, świecą nagle "pyk" gasną na sekundę i znowu świecą i tak co parę sekund gasną i znowu się zapalają. Dodam jeszcze, że miałem otwarte drzwi i był ten dźwięk że nie wyłączyłem świateł i w momencie jak wszystko gasło to dźwięk też na chwile milkł. Nagrałem krótkie filmiki wewnątrz i na zewnątrz, bo ciężko jest mi wytłumaczyć problem. Czy to może być coś z włącznikiem świateł? Z góry dzięki za pomoc :)

1.

2.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

podepnij kompa , zobaczymy co z MCE

Popraw masę między klemą "-" na aku a karoserią samochodu... to dość popularny przypadek z tym że u mnie zauważyłem taki problem przy włączonym silniku, czasem też ciężko odpalał.

Opublikowano

Apropos mrugajacych świateł jak w temacie. Na biegu jałowym delikatnie ale widać mrugaja światła oświetlenia kabiny, nie zwróciłem uwagi na światła zewnętrzne. I przy tym problemie zaczęła tak jak by popiskiwac rolka, a może to nie rolka tylko alternator? Miał ktoś coś podobnego ?

Opublikowano

Może regular napięcia w alternatorze?

Opublikowano

Musze to poddać diagnozie przy najbliższym wolnym czasie :)

Opublikowano

U mnie były winne przepalone diody na włączniku świateł. Dziwne ale miało to związek po wymianie było OK. Sprawdź

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy nie zakładam nowego tematu, od wczoraj zauważyłem u mnie problem z podświetleniem przycisków, pokrętła od świateł i radia. Wszystko sobie mruga w kabinie... Poniżej zamieszczam filmik jak to wygląda:

https://youtu.be/0JM4tx5IruE

Problem rozwiązany - trzeba było przytrzymać przycisk "+" na zegarach

Edytowane przez dam18t

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

U mnie były winne przepalone diody na włączniku świateł. Dziwne ale miało to związek po wymianie było OK. Sprawdź

Właśnie mam przepalone podświetlenie "pozycyjnych" na włączniku! A druga sprawa z tym włącznikiem jest taka że jak przekrece zaplon a włącznik jest na "0" to ksenony i tak już sie włączają i palą sie caly czas albo po paru km zgasną ale jak tylko docisne pokrętło, gasną, tak jakby jakis kabelek nie łączył czy cos :D Jak poradziłeś sobie z tymi spalonymi diodami, wymiana całego włącznika??

Edytowane przez tom5151

Opublikowano

Można przecież same diody przelutować, tylko trzeba włącznik rozebrać.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam . Czy kolega poradził sobie już z tym problemem? Mam podobny przypadek :-(

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
W dniu 23.03.2016 o 22:37, Gandzior napisał:

Witam . Czy kolega poradził sobie już z tym problemem? Mam podobny przypadek :-(

W koncu zabralem sie za ten temat. Po podlaczeniu kompa pokazal sie blad wlacznika swiatel. Stwierdzilem ze wlacznik i tak juz swiruje bo wlacza swiatla kiedy chce i kupilem nowy, zamiennik TOPRAN. Firma moze nie wysoka polka ale wyboru nie było, jedynie febi 2x drozszy i ASO za 480zl. Po zalozeniu wszystkie problemy zniknely, wlacznie ze swirującymi swiatlami, coming leaving home i mruganiem oswietlenia.

\EDIT: 04.01.2018

Włącznik TOPRAN za 80zł działa już półtorej roku także warto - polecam

Edytowane przez tom5151