Skocz do zawartości
IGNOROWANY

POMOCY! centralny zamek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem gdy zamykam auto z pilota lub z kluczyka to gdy tylko auto sie zamknie to odrazu centralny odbija i otwiera dzwi ? Co moze być przyczyna ? A i gdy nacisne pedał hamulca i gdy go puszczam to słysze jak pracuje pompka centralnego zamka sama sie włącza . .

Opublikowano

ja mialem taki problem iz pompka zamykala normalnie ale nie moglem otworzyc bagaznika switchem sprawdzalem kable wszystko wporzadku choc dwa rozcialem ale potem stwierdzilem ze nie ma sensu i poprostu polączylem to w kostki dwa moja pompka dlugo chodzila jak sie otwieralo auto... wszystkie mikrostyki sprawne do sprawdzenia pompka a w szczegolnosci tu gdzie wchodza do niej dwa wezyki jest taki maly prostokącik wyciagasz i tam sa dwie grubsze blaszki takie cyngielki a po srodku jest miedziana blaszeczka i musisz tak podgiac zeby sie rowno zamykalo jak przesadzisz to wciagnie ci przyciski bardziej do srodka przy zamykaniu a przy otworzeniu ci moga nie wyjsc wiec probuj...a jesli nie to szukaj dalej.... u mnie wszystko bylo okej ale dlugo potem chodzila pompka jak mi sie rozsypal wirnik wiec podmienilem z innej pompki z golfa3 pasuje wirniczek potem ucieszylem sie ze zamyka ale nie otwiera klapy i wlasnie ten sposob ktory ci opisalem daje rade lub wielokrtonie walkowany temat.... nieszczelnosc... w ukladzie pozdrawiam:)