krzysiek_92 Opublikowano 7 Września 2015 Opublikowano 7 Września 2015 (edytowane) Co myślicie o przyciemnianiu lamp tylnych w czarnym polifcie B5? Widziałem takie coś w A3 i w A4 B6 i powiem szczerze, że dla mnie kozak. Wydaje się bardziej agresywny Edytowane 12 Listopada 2015 przez krzysiek_92
Trzesio Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 ja delikatnie ciemniłem folią i nie było żle, ale przy białej budzie folię zawsze można zerwać jeśli będzie żle wyglądać czy się znudzi, jeśli będziesz piewrszy raz się bawił to radzę mieć kogoś do suszenia, bo lampa jest wypukła i ciężko dopasować folię
Tyrath Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 Jest też specjalna farba w sprayu do przyciemniania, kilka dyszek na allegro
krzysiek_92 Opublikowano 8 Września 2015 Autor Opublikowano 8 Września 2015 Te które widziałem były właśnie przyciemnione sprayem i też się chyba na to zdecyduję. Bez suszenia - malujesz, schnie i gotowe
Tyrath Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 Dokładnie, wydaje mi się, że taka farba w razie wu da się łatwo usunąć jakimś delikatnym rozpuszczalnikiem
jacek70 Opublikowano 8 Września 2015 Opublikowano 8 Września 2015 Przerabiałem za młodu farbę w sprayu. Uwaga lampa a właściwie klosz musi być gładki bez żadnych wypukłych literek, cyferek i symboli. Należy je usunąć papierem ściernym- wodnym. Potem polerka, odtłuszczanie i dopiero malowanie. Efekt super .
krzysiek_92 Opublikowano 8 Września 2015 Autor Opublikowano 8 Września 2015 Wiec chyba mamy zwycięzcę, spray wygrywa Wystarczy kupić i wykonać zabieg
Fenrir Opublikowano 20 Września 2015 Opublikowano 20 Września 2015 Ja u siebie przyciemniałem ledowe lampy folią oracal. Dałem może z 10zł za folię o dwóch stopniach przyciemnienia, jeden arkusz starcza na obie lampy z nadmiarem (przynajmniej na same środki). Efekt moim zdaniem super, ciężko tylko nakleić tą folię bez żadnych pechęrzyków powietrza. ale żeby zobaczyć trzeba patrzeć z bliska.
krzysiek_92 Opublikowano 13 Listopada 2015 Autor Opublikowano 13 Listopada 2015 U mnie po malowaniu wyszło tak: Wydaje mi się, że spoko
Fela Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 (edytowane) fajnie wyglada i chce przyciemnić lampy tez u siebie praktycznie zeby były czarne a nie np ciemno czerwone czy coś w tym stylu .. ale w gre wchodzi to czy zwykle zarówki dadzą rade czy zastosować np SMD czy led czy jakies mocniejsza niż fabryczne ??? zrobilem sobie projekcik w pchoto schopie wraz ze zderzakiem i klapą mozecie mi powiedziec jak to wyglada waszym zdaniem ?? Edytowane 7 Grudnia 2015 przez Fela
Fenrir Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zderzak z esy tak wygląda, ogólnie za***isty. A lampy dla mnie spoko ale na pewno nie każdemu się spodobają.
Fela Opublikowano 7 Grudnia 2015 Opublikowano 7 Grudnia 2015 tak wiem z eSy ,ale ona ma nizej ten (dyfuzor) czy jakoś tak. ja chce przerobić oryginalny zderzak tak jak jest na foto ,mam dwa takie wieć jak mi nie wyjdzie to sobie daruje i zostane przy obecnym co do lamp chciałbym wlasnie takie tylko ta kwestia oświetlania i zabrania dowodu rejestracyjnego xd
Trzesio Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 zawsze denerwują mnie idioci z obklejoną na czarno lampą, kierunek czy stop świeci gorzej niż pozycja normalnie
Tyrath Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 zawsze denerwują mnie idioci z obklejoną na czarno lampą, kierunek czy stop świeci gorzej niż pozycja normalnie To prawda, ale bywają dobrze przyciemniane lampy. Kolega miał oryginalnie czarne lampy hella czarne w borze. Wyglądały obłędnie i swiecily bardzo dobrze. Ma ktos na to jakiś patent?
sonny Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Przyciemniając lampy weź też pod uwagę że jak ci ktoś wjedzie w tyłek, to ty mu będziesz płacił odszkodowanie za straty , a nie on tobie.
Janusz Łachacz Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Przyciemniając lampy weź też pod uwagę że jak ci ktoś wjedzie w tyłek, to ty mu będziesz płacił odszkodowanie za straty , a nie on tobie. To fakt... fajnie wygląda ale można sobie problemu narobić.
Fela Opublikowano 27 Grudnia 2015 Opublikowano 27 Grudnia 2015 (edytowane) dlatego pytam .. Jakie zarówki zastosować zeby to świeciło ??? Edytowane 27 Grudnia 2015 przez Fela
Fenrir Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Jakieś mocne, droższe ledy SMD. Ja kupiłem takie aby aby i nie jestem zadowolony. Na cofania zostawiłem bo świecą fajnie błękitnie zamiast na żółto ale nie są za mocne. A co do kierunków to jak jest zwykły i ledowy to widać że ledowy jest o wiele słabszy. Także po przyciemnieniu tylko pogarsza sprawę.
Hiper Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ja przyciemniałem sprayem i wygląda to tak a świeci tak przy zwykłych żarówkach :
jacek70 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Jedna warstwa za dużo. Ale to kwestia gustu. ☺
Rekomendowane odpowiedzi