Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B8 CAPA] A4 3.0 TDI QUATTRO 240 KM białasek :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, nazywam się Sławek i chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów :) w końcu się zebrałem, żeby napisać o moim nabytku :D Audiczka zakupiona w maju br. poniżej kilka szczegółów, dotyczących białasa:

Audi A4 B8 przedliftowa wersja z 2008 roku. przebieg 170 tyś. km

- skrzynia biegów 6-stopniowa manual

- bixenon + led przód i tył

- doświetlanie zakrętów

- wewnętrzny pakiet s-line (kierownica, fotele Alcantara, ciemna podsufitka)

- obniżone zawieszenie

- progi s-line

- felgi 18'

- regulowany elektrycznie fotel kierowcy

- zmieniarka 6 CD

- 4 eletryczne szyby

- test zegarów

- moduł bluetooth

chyba tyle z tych istotniejszych, możecie śmiało dopytywać :) wrzucam kilka fotek( autorstwa porzedniego właściciela z racji mojego lenistwa :decayed: ) do tej pory wskoczył grill z RS'a w kolorze czarny połysk wraz z kratkami zderzaka co widać na ostatnim zdjęciu. Znaczek Audi też oczywiście jest, zdjęcie zrobione przed wrzuceniem czterech pierścieni bo grill okazał się zwykłą chinszczyzną i trochę bylo kombinacji, żeby znaczek znalazł sie tam gdzie powinien :)

planowane mody:

-felga (już zamowiona - wybór padł na Stance SF01 w kolorze BRUSH BRONZE WITH MATTE BLACK CENTER :naughty::naughty: 19x9.5 ET40. Zamawiane u dealera Stance we Francji i jak mnie poinformowano samo malowanie trwa 6tyg. Podejrzewam, że odbywa się ono w Stanach tak więc przesyłka dodatkowo sie opóźni.. ale na dobre rzeczy warto poczekać :wink:

- wymiana wydechu w firmie MG Motorsport z regulacją głośności, wymiana intercoolera na wydajniejszy i strojenie w Dynosoft - zaczynamy 17 września :naughty:

- detaling

- zawieszenie gwintowane z regulowaną twardością (propozycje bardzo mile widziane ;) )

- większe lepsze hamulce (propozycje?)

- dach czarny połysk

- dyfuzor karbon bądz czarny połysk - 2 lub 4 końcówki nie mogę się zdecydować :P

- nakładki na pedały

- zmiana seryjnego nagłośnienia (?)

- dokładka pod przedni zderzak (decyzja po zawieszeniu i feldze)

- delikatny spoiler na tylną klapę

to by było chyba na tyle. czekam na pytania i sugestie :wink:

i2ug52t8.jpgbcdlngiv.jpguraduj6a.jpgxc263qu7.jpgz4wrpuiy.jpgj55em9xa.jpgyhq9xvlg.jpgolf5hzli.jpgsec7nf5o.jpgt6gzlvg8.jpg

Opublikowano

Fela ciekawa !!! Zobaczmy jak to siądzie

Powodzenia

Opublikowano

Niezła sztuka :wink: , czekam na fotki z nowym felunkiem bo wygląda obłędnie. Gdzie kupowałeś kratki i grill?

Opublikowano

Moze glupie pytanie, ale jak sie jezdzi 3.0 w manualu, nie meczy wachlowanie zwlaszcza po miescie?

Sent from my SM-G800H using Tapatalk

Opublikowano
  • Autor

Grill kupiony na stronie sa-tuning24.de ale wydaje mi się, że to wszystko będzie to samo czyli tandeta. Szkoda że nie można złapać tych części w aso. Mi osobiście dobrze się jeździ w manualu, nawet po mieście :)

Opublikowano

Fajne autko fela zapowiada sie ciekawie. Tylko nie rob krzywdy autu i dach zostaw w spokoju.

Opublikowano
  • Autor

jak już to dach chciałem okleić folią :) teraz najważniejsza sprawa to zawieszenie, myślałem o KW ale słyszałem opinie że jest twarde nawet na łagodnych ustawieniach. ktoś ma? albo może coś innego godne polecenia?

Opublikowano

Użytkownicy gwintów KW polecają je bo nie są ... twarde :decayed:

Nie myślałeś o 20" kołach ? Jakie opony planujesz ?

Samochód kupiłeś w PL ?

Opublikowano
  • Autor

co jeden to inne zdanie :D najlepiej gdyby się wypowiedział jakiś użytkownik KW :) własnie długo się zastanawiałem czy 19 czy 20.. wybór padł na 19. najwyżej będę żałował :) oponka nie wiem jeszcze. musze oblukać gdzieś jak felga 19' wyglada na poszczególnych rozmiarach i cos wybrać :) ale z tym bez pośpiechu jeszcze grubo ponad miesiąc czekania na felgi :kox:

Opublikowano

Ja chce !!!

Opublikowano

gratulacje i powodzenia w modach. jak pisze Gibons zostaw dach w spokoju i nie rób bydła z jakimś oklejaniem. jest białasek to niech taki cały zostanie. juz tu był jeden szpec co jeździ biało czarną krówką. felga szkoda że nie 20 ale wzór i kolorystyka :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1: :thumbup1:

Opublikowano

Ładna sztuka,obiecujące felgi,czekam jak zawitają na aucie,będę śledził temat :decayed:

Opublikowano

Gratki furki i niech sie dobrze sprawuje :)

Opublikowano

Fajna sztuka. Przebieg prawdziwy? Jak tam spalanie? Pewnie rzadko kiedy jest okazja sprawdzić średnie z takim silnikiem xd

Opublikowano
  • Autor

Z przebiegiem to nigdy nie wiadomo, niby sprawdzalem w aso i sie zgadza ale roznie to moze byc. Spalanie przy mojej jezdzie ok 10l a przy mocnym bucie to kreci sie wokol 14 :) ale do 7 spokojnie mozna zejsc tylko ze co to za przyjemnosc z jazdy :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Masz foto na kole??

Opublikowano
  • Autor

felga nie doszła, musze jeszcze poczekac przynajmniej 3 tyg :kwasny: jak tylko dostane to wrzuce fotki

Opublikowano

fela fajna szkoda ze nie 20'' ladnie by sie wpasila, mam nadzieje ze ladnie poasdzisz te autko i siadzie nisko :) Powodzenia

p.s. jakies plany co do silnika , wiecej mocy bedzie czy to wystarcza ? :)

Opublikowano
  • Autor

na 20' juz bym tak chyba nie poszalal

autko wlasnie sie robi, wydech i icek juz zmienione teraz czekam na dostrojonie:) moze juz jutro bedzie gotowe to wysle wynik z hamowni, sam jestem ciekaw jak wyjdzie :naughty:

samochodzik wrocil, wynik na zdjeciu :naughty::naughty:

dltblnzo.jpg

Edytowane przez sira