Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Ciśnienie w cylindrach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam pytanie ! jezeli sprawdze cisnienie w cylindrach to czy duzo sie dowiem na temat mojego silnika ? np. jezeli bedzie za małe cisnienie czy to oznacza ZA CHWILE SILNIK WYLECI W KOSMOS .ewentualnie jakis fajny sposób na sprawdzenie żywotnosci silnika .pozdrawiam!

Opublikowano

ad. 1) dowiesz sie co nieco

ad. 2) :vaglogi:

Opublikowano
  • Autor

czyli VAG jest od wszystkiego? TO JUŻ TAKIE CUDA ROBIĄ!?

Opublikowano
:polew::szukaj:
Opublikowano
  • Autor

potrafisz człowieka zrujnować psychicznie .. ha ha ha

Opublikowano

kolego , wszystko jest już bardzo dokładnie opisane na forum :wink4: , użyj funkcji szukaj wpisując np "VAG" i wyskoczą Ci tematy związane z Twoim pytaniem :rolleyes:

Opublikowano
  • Autor

ok ! dzieki ! myśle że za miesiac bede bardziej kumaty w tych sprawach .POZDROWIENIA

Opublikowano

koledzy bez przesady. Pewnie, że z Vag`a dowiadujemy się sporo o stanie silnika ale nie wszystko. Pomiaru ciśnienia sprężania w cylindrach vagiem nie zrobimy a taki pomiar na pewno dużo powie o stanie motoru. Pewnie, że sprawdzimy jak działa: egr, przepływka, pompa, wtryski i turbina. Ale co z tego - u mnie wg vag`a jest wszystko OK a silnik wg mnie nie działa OK, co objawia sie np. zwiększonym zużyciem oleum i dlatego też zrobię pomiar ciśnienia. VAG to nie wszystko choć trzeba od niego zacząć.

Pzdr

Opublikowano
:polew: no to ciekawe bo moim zdanie to na temat stanu silnika za pomocą VAGa można się za przeproszeniem gówno dowiedzieć .. na temat elektroniki i osprzętu owszem ale poproszę o jakieś konkretne przykłady zdiagnozowania stanu silnika za pomocą VAG :kox:
Opublikowano

"stan silnika" to na forum pojęcie bardzo ogólne, zawierające również stan osprzętu i dlatego użyłem takiego wyrażenia.

Nie czepiaj się kolego :cool1: Miałem na myśli wszechobecną opinię że na każdą dolegliwość silnika tylko :vaglogi: . Chociaż przeważnie od tego trzeba zacząć.

ps. poza tym jednak przesłankę co do stanu silnika daje grupa 013

Opublikowano

koledzy bez przesady. Pewnie, że z Vag`a dowiadujemy się sporo o stanie silnika ale nie wszystko.

:polew: no to ciekawe bo moim zdanie to na temat stanu silnika za pomocą VAGa można się za przeproszeniem gówno dowiedzieć .. na temat elektroniki i osprzętu owszem ale poproszę o jakieś konkretne przykłady zdiagnozowania stanu silnika za pomocą VAG :kox:

W przypadkach nieprawidlowej pracy silnika VAG powinien byc pierwszym krokiem eliminujacym rozne przyczyny niesprawnosci.

oczywiscie gdy n.p. silnik zuzywa zbyt duzo oleju, VAG nic nie wykaze. wiec uzywac nalezy go z rozsadkiem

Opublikowano
  • Autor

czyli ogólnie mówiac trzeba autko podpiąć pod VAG-a ,a jako załącznik sprawdzić cisnienie w cylindrach i bedzie widoczne czarne na białym stan silnika, bo jak tu koledzy piszą VAG nie wszystko nam powie, a sprawdzenie cisnienia nie zaszkodzi ! Wszyscy piszą VAG VAG VAG , a czasami trzeba sie ubrudzić i sprawdzić silnik sposobami technicznymi CZYŻ NIE TAK?

Opublikowano

Tak :naughty:[br]Dopisany: 04 Listopad 2008, 14:51_________________________________________________Vag nie naprawia , może nakierować ale czasami też błędnie diagnozuje :wink4:

nic nie zastąpi sprawnej i doświadczonej ręki mechanika :wink4:

Opublikowano
  • Autor

no własnie ŚWIĘTE SŁOWA !!!. POZDROWIENIA

Opublikowano

przeważnie to osprzet "pada" wczesniej niż sam silnik, a te elementy mozna posprawdzac Vagiem

co do kompresji to dowiesz sie jaki jest stan elementów uszelniających komore spalania

Opublikowano
  • Autor

no to teraz oświeciłeś mnie w 100 % . proste pytanie i normalna odpowiedz .bo zawsze co pisze jakis temat to ; PODEPNIJ VAG . jak bym sie znał to bym tak zrobił .pozdrowienia

• 1 rok później...
Opublikowano

A jakie jest prawidłowe ciśnienie dla AFN/AVG ?