Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 b5 Afn zmiana turbo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam z racji tego że moje seryjne turbo jest już na wykończeniu myślę nad wsadzeniem do kermita czegoś większego i tu pytanie...

Czy ktoś już ma takie coś ja w tym linku

http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5619117790

Czy lepiej szukać od AWXa??

Opublikowano

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie w jakie moce iść ;) i wtedy będzie wiadomo czy się nada to turbo.

Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Zorin

Opublikowano

Jeżeli masz seryjny samochód to kup oryginalne afn. Jeżeli celujesz w jakieś konkretne moce to napisz ile byś chciał a na pewno ktoś poradzi jakie turbo dobrać.

Swoją drogą ktoś brał już turbo z bierutowa od nich ? Jakieś pozytywne/negatywne opinie ?

Opublikowano
  • Autor

Ja liczę tak na 170 - 180 koni

Narazie jest egr zaślepiony przelot 2,5 cala od samej turbiny i program wystrojony na 140 koni

Opublikowano

No to brd lub nowsze caha te drugi łatwiej dostać jest tańsze nowsze i lepsze tylko lekką rzeźba jest. Mam osobiście caha i jestem bardzo zadowolony jak będziesz zainteresowany jak przy pasować daj znać to napisze.

Opublikowano

Też właśnie zamontowałem do swojego AFN, turbo 701E z CAHA. Jeszcze zostało zamontować FMIC, poskładać auto, program i będę mógł powiedzieć coś więcej jak się sprawuje. W każdym razie wiele o nim czytałem i oprócz kłopotów z zamontowaniem to raczej same plusy, miedzy innymi szybkie wstawanie i tak jak napisał Zorin dostępność i cena.

Gdyby sie któś decydował na takie turbo to mam gotowe flansze na wydech, wykonałem dwie sztuki więcej robiąc jedną dla siebie, polecam http://allegro.pl/flansza-na-turbo-caha-turbo-do-afn-awx-ajm-i5662052098.html

Opublikowano
  • Autor

A jak się sprawa ma ze sprzęgłem?? wiadomo nie będę palił gumy czy coś... Czytałem że dwumas i sprzęgło od AWXa daje rade

Opublikowano

U mnie jeszcze oryginalne daje radę ale oczywiście nie da rady na 5 biegu od 2 tys. ;) ogólnie jezdze jak benzyną. Na 3 biegu potrafi się podslizgiwac jak z niskich obrotów przycisne. Dodam że mam zmieniony tloczek, wtrysku 230 intercooler może dziś zamocuje. Bo latem nie było jazdy z połowa mocy uciekła.

Opublikowano

A jak się sprawa ma ze sprzęgłem?? wiadomo nie będę palił gumy czy coś... Czytałem że dwumas i sprzęgło od AWXa daje rade

Z AWX wytrzymuje do 400 Nm

Opublikowano
  • Autor

Hmmm no powoli trzeba coś pomyśleć :-P auta nie zamierzam zmieniać więc trochę więcej mocy nie zaszkodzi ;-)

Opublikowano

Musisz sobie określić plan, bo pochopne kupowanie gratów skończy sie tym że sie ograniczysz którąś częscią.

przepis na 180km jest prosty...

1. P&P

BRD z 2,0TDI

216

11mm

SDI

Powinno być 180+

2. rzeźba

CAHA

216

11mm

3. rzeźba

GTB17

216

11mm

Powinno być również 180+

Chcesz sie zblizyc do 200km to większe wtryski 230/240, wałek SDI i będzie ciepło. Ale w kazdym przypadku sprzęgło do zmiany. U mnie nowe seryjne poddało sie powyzej 170km, AWX znosi ponad 200km

Opublikowano
  • Autor

Kowi dzięki wielkie dlatego wolałem zapytać bo przynajmniej wypowie się ktoś kto to już przerabiał a jakie koszta sprzęgła z AWX

Opublikowano

sprzęgło jest w podobnej cenie do AFN/AVG jakieś 400-500zł kompletne

Opublikowano
  • Autor

A dwumas też od AWX??

I ile jest przerabiania

Opublikowano

Dwumas mozesz zostawić AFN, ja tak mam u siebie od 5 lat, montaż sprzęgła jest P&P

Opublikowano

Ale dwumas z afn nie da rady 350nm bo tyle napewni będzie jak nie więcej przy 180km. Ją u siebie będę montował jednomas obity kewlarem.

Opublikowano

Nie da? to zobacz na mój wątek, pierw 155 pózniej 165, dalej 192, dzisiaj 207 i daje rade i w zyciu o jednomasie nie pomyśle

Opublikowano

Mam to u siebie dwumase i jak wcisne do końca to niestety czuc dwumase. I nie mowie o przyspieszeniu od 1,5 tys obr tylko od 2,3 tys. Program też mam dobry bo niutona z dołu nie ma za dużego. Ile mocy mam to nie wiem w niedługim czasie na hamowanie jadę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie