BEpower07 Opublikowano 14 Września 2015 Opublikowano 14 Września 2015 Witam serdecznie, od niedawna pojawił się u mnie problem z odpalaniem raz odpala raz nie, na dole zamieszczam filmik jak to wygląda, czekam na opinie. Pozdrawiam
BEpower07 Opublikowano 15 Września 2015 Autor Opublikowano 15 Września 2015 (edytowane) Wyskakuje jeszcze taki błąd. Jeśli to ten elektromagnes jakieś wskazówki co z nim zrobić? Przeczyścić styki w akumulatorze? (wcześniej kilkukrotnie odłączałem masę od aku, może coś się stało) nie wiem puknąć w rozrusznik lekko? popukałem lekko w górną część rozrusznika i samochód odpalił. Czyli do wymiany cały rozrusznik czy tylko elektromagnes ? lub czyszczenie, regeneracja? VAG-COM Version: Release 311.2-N Control Module Part Number: 038 906 018 EL Component and/or Version: 1,9l R4 EDC 0300SG 2136 Software Coding: 00002 Work Shop Code: WSC 06325 1 Fault Found: 17946 - Fuel Shutoff Solenoid (N109): Open or Short to Ground P1538 - 35-10 - - - Intermittent Edytowane 15 Września 2015 przez BEpower07
chudineze Opublikowano 15 Września 2015 Opublikowano 15 Września 2015 Wymienić należy elektromagnes, ale jak już wyjmiesz raz rozrusznik to lepiej zrobić mu regenerację i będzie święty spokój. Co do błędu to:
BEpower07 Opublikowano 15 Września 2015 Autor Opublikowano 15 Września 2015 Jeśli chodzi o błąd to jak samochód odpala normalnie to się nie pokazuje, pewnie jest to spowodowane tym elektromagnesem. Podajcie jakie części kupić do regeneracji rozrusznika, kod, lub coś czym mógłbym się posłużyć przy zakupie. Dostałem od kolegi taki rozrusznik (zdjęcia niżej) prawdopodobnie został wymontowany z VW transporter 130km, proszę o opinie czy mógłbym wykorzystać z niego części (elektromagnes, szczotki lub inne potrzebne rzeczy). Ja posiadam AUDI A4 b5 90km AHH. http://www.fotosik.pl/zdjecie/915a2e850df7c783 http://www.fotosik.pl/zdjecie/6d71309ba4db9141 http://www.fotosik.pl/zdjecie/474f1dc43e6ee0f2
chudineze Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Jedź do jakiegoś fachowca elektromechanika kto robi takie rzeczy. Może sam elektromagnes sam byś wymienił, ale reszta to już trzeba mieć odpowiednie tulejki szczotki itd. oraz jak to rozebrać. Z drugiej strony nie jest to masakryczny koszt.
Romeck Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Szczotki sie skonczyly Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka
chudineze Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Jakby szczotki się skończyły to by było charakterystyczne cyknięcie i przygasały by kontrolki, a tu tego nie ma.
BEpower07 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Opublikowano 16 Września 2015 Rozebranie rozrusznika to swoją droga, generalnie chodzi mi czy części z tego rozrusznika co jest na zdjęciach pasowałyby do mojego?, bez sensu kupować nowe jak te byłyby dobre. Jakby szczotki się skończyły to by było charakterystyczne cyknięcie i przygasały by kontrolki, a tu tego nie ma. przygasa kontrolka od akumulatora.
chudineze Opublikowano 16 Września 2015 Opublikowano 16 Września 2015 Co do części to musiałbyś porównać po numerach części lub dopasować manualnie. To nie o takie przygasanie chodzi.
BEpower07 Opublikowano 16 Września 2015 Autor Opublikowano 16 Września 2015 Rozumiem, dzięki a jeśli chodzi o wyjęcie rozrusznika to trzeba jakoś blokować silnik? Jeśli tak to w którym miejscu najlepiej. ??
BEpower07 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Opublikowano 12 Października 2015 Okej dzięki, znajdę chwilkę czasu będę próbować to zrobić. Wyczyściłem styki wymieniłem szczotki narazie jest okej, dzięki za porady. Jeśli bedzie mi dalej sie jeb.c to został tylko elektromagnes. Problem znowu powstał, prawie miesiąc temu wymieniłem szczotki wszystko działało, dziś rano -6 stopni samochód odpalił normalnie, stał może z 2 godziny i d*pa nie mogę odpalić. Jakieś sugestie? Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
Tobike Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Sprawdzałeś opory na łożyskach przy wymianie szczotek? Jeżeli nie klika przy próbie odpalenia to bendix do czyszczenia lub wymiany.
chudineze Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Wróciłeś do punktu wyjścia nie zrobiłeś tego co radziłem dlatego problem wrócił.
BEpower07 Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 Powiedz mi jaki elektromagnes dokadnie kupić żeby znowu lipy nie było. No i czy da rade to jakoś odpalić żebym dojechał do garażu? Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka
chudineze Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Dokładnie powiedzą Ci w sklepie z takimi częściami. Stuknij w rozrusznik czasami to pomaga jeśli całkiem nie wysiadł.
BEpower07 Opublikowano 24 Października 2015 Autor Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Nie za bardzo mam możliwość sprawdzenia jaki to rozrusznik bym musiał cały wyjmować a zależy mi na czasie z tego co pamiętam przy pierwszym wyciąganiu był to ten, jak się mylę poprawcie http://allegro.pl/vw-audi-1-9-tdi-rozrusznik-068911024e-d7r33-i5716064148.html A teraz kontrolki zachowują się tak, mam wrażenie ze jakoś inaczej, tak czy siak jutro ide po ten elektromagnes. Witam niestety mój problem nie zniknął, wymieniłem elektromagnes przejechałem może z 20 KM ze 3 razy zgasiłem silnik po czym nie mogłem już odpalić. Odpaliłem auto na pych po czym zgasiłem zeby sprawdzić czy odpali przez rozrusznik, usłyszałem 3 pyknięcia z rozrusznika i cisza. Elektromagnes został wymieniony w warsztacie. Teraz już nie wiem gdzie tkwi problem, może stacyjka nie podaje wystarczająco prądu?. Chciałbym spróbować odpalić rozrusznik na krótko, ale za bardzo nie wiem jak, posiadam taki elektromagnes. Proszę o szybką odpowiedz ponieważ potrzebuje samochodu. Pozdrawiam https://as-pl.com/p/SS3003 Jutro podam bezpośrednio plus z akumulatora na ta wsuwke, z tego co przeczytałem to powinien samochód odpalić. Jak coś źle napisałem do piszcie zanim coś zrobię Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu TapatalkaRano jak wsiadłem próbowałem odpalić to 3 razy cyknie tak jak wcześniej i cisza, wyjadę mi się ze ktoś lipę zrobił z tym elektromagnesem. A w co o tym sądzicie ? Masa była gdzieś urwana dlatego tak się działa, ale rozrusznik mam cały zrobiony i mam spokój. Wysłane z mojego GT-I9195 przy użyciu Tapatalka Edytowane 15 Października 2015 przez BEpower07
1803MarcinM Opublikowano 17 Listopada 2015 Opublikowano 17 Listopada 2015 a może sprawdź klemy na akumulatorze czy się nie ruszają...
Rekomendowane odpowiedzi