Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[1.9 tdi 1z 96`]prosze o schemat podlaczenia przeplywomierza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. wymienilem ostatnio przeplywke tylko ze roznila sie troche od poprzedniej wtyczka i musialem przerobic, po akcji praca turbiny ustabilizowala sie lecz fura stracila moc i teraz niewiem czy zle podlaczylem czy model przeplywki ma znaczenie? czytalem gdzies wczesniej ze jeden kolo wymienil czujnik predkosciomierza i fura nabrala mocy, moze miec to cos wspolnego, bo u mnie tez predkosciomierz niedziala.? prosze o pomoc ewentualne zdjecia waszych przeplywek z oznaczeniami kolorow kabli. dzieki.

Opublikowano

przeplywke wymienilem poniewaz turbo sie wlaczalo i wylaczalo, tracila sie moc,

aha, zapomnialem o najistotniejszej sprawie, wtyczka od kompa w moim audi nieznajduje sie tam gdzie powinna i nie wiem gdzie jest, napewno jej niema w tylnej popielniczce i zadnej wiazki nie widzialem pod srodkowym panelem, musialo byc ostro grzebane,

Opublikowano
przeplywke wymienilem poniewaz turbo sie wlaczalo i wylaczalo, tracila sie moc,

pierwszy bład jedno z drugim nie ma nic wspolnego :twisted:

a ze wtyczki nie ma to az nie mozliwe :eek:

Opublikowano
przeplywke wymienilem poniewaz turbo sie wlaczalo i wylaczalo, tracila sie moc

no myślałem, że chociaż napiszesz, że odłączyłeś MAF i efekt jazdy autem był taki sam.

A tu widzę, zgadywanie raczej jest...

Podaj proszę numer VAG tego przepływomierza, który podpiąłeś teraz ?

Opublikowano

numer obecnej przeplywki to RF 281 002 216

w starej przeplywce jak wyciagnelem wtyczke to turbo niedzialalo, jak bylo podlaczone to dzialalo- z przerwami, teraz wtyczki niemam bo musialem przerobic na krokodylki zeby podlaczyc ten co mam teraz (numer wyzej), przeplywki różniły sie wizualnie no i wtyczka wiec jest mozliwosc ze cos podlaczylem nie tak. przeplywke sprowadzalem z polski wiec to bylo kupowanie przez telefon.

Opublikowano
numer obecnej przeplywki to RF 281 002 216

Mr. Google powiedział mi, że to jakieś chińskie dla Fiata :rotfl:

w starej przeplywce jak wyciagnelem wtyczke to turbo niedzialalo

:confused:

turbo to Ci działało... kwestia jak dmucha. A uzyskałeś po prostu efekt, że nie znany był pomiar masy powietrza.

[ Dodano: 07-02-2007, 02:04 ]

przeplywke sprowadzalem z polski wiec to bylo kupowanie przez telefon

a nie lepiej było podjechać do serwisu Audi ? Cena w Irlandii byłaby chyba podobna jak tu w Polsce.

Opublikowano

czyli co? idzie to jakos jeszcze przerobic? juz sam nie wiem, idzie kupic sama wtyczke? :question::question:

zdjecie i tak by bylo przydatne (jakie kolory do jakiego portu od 1 do5). thx.

[ Dodano: 10-02-2007, 22:45 ]

dobra.temat zamkniety.wytargałem na szrocie wtyczke i zamontowałem stara przepływke i jest gitarrra :biggrin:

wymieniłem takze czujnik predkosciomierza i tez jest cacy.

dzieki za pomoc :lol:

Opublikowano

pre_pl, bardzo potrzebny mi jest schemat chłodzenia silnika AWX 1,9 TDI .... pliz, jeśli ktoś ma .... mam niedogrzany silnik.... termostaty dwa i czujniki dwa wymienione (wszystko kupowane w ASO) i nadal 65 st. C .... plizzz schemat !!!! ktoś namerdał mi w przewodach chłodniczych