Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Gdzie ubezpieczyć ? pi zet you ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbliża się koniec ubezpieczenia w PZU - zastanawiam się czy kontynuować czy przenieść się do innego, tylko JAKIEGO ? Co polecanie ?

Opublikowano

przez MBANK, tylko trzeba konto założyć, ale to nie problem, konto bez karty jest za free :)

możesz sobie nawet rozłożyć na 12 rat i płacisz co miesiąc dwadziescia parę zlotych :) za rozlozenie na raty bylo chyba dodatkowo 18zl

dla przykladu przy full zniżce za A4 b6 1.9tdi w MBanku wyszlo jakies 280 dla porownania w proamie wychodzilo mi jakies 460-480

podejrzewam ze w pzu jest jeszcze o wiele drożej.....

Opublikowano

zgłaszasz się do jakiegoś multiagenta i niech liczy... tyle w temacie. Nosz kurde ludzie, każdemu w tym samym towarzystwie wyjdzie inna kwota, jest wiele różnych zwyżek i zniżek i jak ktoś powie, że Towarzystwo X jest najlepsze to sorry, ale czym do ludzi. Może było najlepsze, ale tylko dla Ciebie :facepalm:

Opublikowano

3r4 coś czuje ze płacisz dużo więcej za oc:) to nie znaczy ze inni też musza:) po co do jakiegos multiagenta?

Przecież on tez musi zarobić, wiec na dzień dobry musi być drożej. Lepiej poświęcić chwilę zerknąć na jakąś porównywarke i coś wybrać sensownego dla siebie. No chyba ze ktoś lubi przeplatac :)

A pisze o mbanku bo nie uwzglednia go zadna porownywarka.

Opublikowano

Multiagent potrafi mieć tak dobre zniżki, że nawet jak zarobi, to Pan z ulicy lepszej nie dostanie - sprawdzone w praktyce.

Ale w praktyce też mi wyszło, że różnica w cenie wychodziła mi 30-40 PLN w stosunku do tego jak sam obdzwoniłem wszystkie directy, więc nie opłacało mi się jechać do agenta i płacić mu kasę.

Telefon w rękę i do roboty. Obecnie każde TU ma tak wiele zmiennych przy wyliczaniu składki, że nie ma opcji, żeby powiedzieć, że to jest najtańsze a tamto najdroższe.

Opublikowano

Tez zalezy jakie ubezpieczenie. Jesli samo OC to oczywiscie w najtanszym TU, natomiast jeśli chcesz z AC to jednak nie przemawia do mnie brac ubezpieczenia w firmie krzak ;)

Opublikowano

Aktualnie, w przypadku bezpośredniej likwidacji szkód, to nad firmą krzak w przypadku OC też trzeba byłoby się zastanowić.

A directy to nie krzaki, a przynajmniej mi zawsze wychodzi w nich najtaniej. Likwidacje AC w Avivie np. robiłem dwa razy i dwa razy bezproblemowo.

Opublikowano

Odradzam ALLIANZ.

Miałem historię ze swoim autem. Pojazd miałem i mam ubezpieczony w Allianz, po kilku odwołaniach olali mnie. Oczywiście szkoda nie była z mojej winy, suma sumarum okazało się , że szkoda jest całkowita . Za pojazd zaproponowali mi 15000, ewentualnie 4800 do łapy i dowidzenia. Uszkodzone lekko drzwi i błotnik tylny( z daleka nawet nie widać). ASO wyceniło naprawę na 18000, zaś znajomy warsztat zrobi to za 1800, w tym wymiana drzwi. 3 koła zostaną mi w kielni, a firmy Allianz nie polecam nikomu. Podejście do własnego klienta jak do wroga. Stłuczkę miałem 2 miesiące temu, kasę dostałem dziś, po kilku mailach i grozbach z mojej strony.

Edytowane przez zolti2

Opublikowano

Odradzam ALLIANZ.

Miałem historię ze swoim autem. Pojazd miałem i mam ubezpieczony w Allianz, po kilku odwołaniach olali mnie. Oczywiście szkoda nie była z mojej winy, suma sumarum okazało się , że szkoda jest całkowita . Za pojazd zaproponowali mi 15000, ewentualnie 4800 do łapy i dowidzenia. Uszkodzone lekko drzwi i błotnik tylny( z daleka nawet nie widać). ASO wyceniło naprawę na 18000, zaś znajomy warsztat zrobi to za 1800, w tym wymiana drzwi. 3 koła zostaną mi w kielni, a firmy Allianz nie polecam nikomu. Podejście do własnego klienta jak do wroga. Stłuczkę miałem 2 miesiące temu, kasę dostałem dziś, po kilku mailach i grozbach z mojej strony.

To wszędzie tak jest przecież. Na jednych szkodach odwołasz się na 200zł, a na innych wywalczysz kilka tysięcy. Najciężej coś tylko ugrać w szkodach z AC.

Wyżej ktoś pisał o BLS tylko trochę nie rozumiem toku myślenia. To dobrze że jest czy źle. Wiem, że przy usłudze likwidacji bezpośredniej u swojego ubezpieczyciela trochę ciężej odwoływać się o jakąkolwiek dopłatę

Opublikowano

Teoretycznie z BLS powinno być lepiej, bo likwidujesz u swojego ubezpieczyciela, on Ci płaci kasę a inny płaci jemu i nie ma podstaw do zanegowania jakichś wyliczeń, bo wszystko odbywa się na podstawie tych samych wytycznych, a jednak wtedy likwidator ma mniejsze obawy przed wypłatą nie swojej kasy. Teoretycznie jest szybciej i bardziej rzetelnie.

W praktyce na szczęście tego jeszcze nie sprawdzałem.

Opublikowano

dzwoń do Kamila z escaro

podpowie

dobry jest, polecam

powołaj się na klub

Opublikowano

ja jestem młodym kierowcą to za Audi 1.8 T :D Wyliczyli mi 1700 zł :D na rok ;) w Pzu każda inna firma chciała 2k+ :(

Opublikowano

ja jestem młodym kierowcą to za Audi 1.8 T :D Wyliczyli mi 1700 zł :D na rok ;) w Pzu każda inna firma chciała 2k+ :(

Dlatego teraz mam samochód na matkę i płace 600zł za OC ;) jak skończą mi sie zwyżki za wiek, wtedy można coś ogarnąć na ten temat ;)

Opublikowano

Teoretycznie z BLS powinno być lepiej, bo likwidujesz u swojego ubezpieczyciela, on Ci płaci kasę a inny płaci jemu i nie ma podstaw do zanegowania jakichś wyliczeń, bo wszystko odbywa się na podstawie tych samych wytycznych, a jednak wtedy likwidator ma mniejsze obawy przed wypłatą nie swojej kasy. Teoretycznie jest szybciej i bardziej rzetelnie.

W praktyce na szczęście tego jeszcze nie sprawdzałem.

właśnie przez to że ubezpieczalnia jedna drze kasę od drugiej to jak już coś dostaniesz to w praktyce ciężej o dopłatę jakąś, a kwota nie będzie i tak jak z kosztorysu w ASO czy u niezależnego ;)

Po prostu jak sprawca był w jakimś krzaku to łatwiej jest o kasę z jakiegoś większego TU (pamiętaj też, że nie wszystkie towarzystwa mają podpisane między sobą zgody na lb/bls). Tak samo jak możesz zrobić regres kiedy masz szkodę z oc sprawcy i przenosisz to na swoje ac (kiedy masz np ochronę zniżek)

To samo z częściowej zrobić całkę... Trzeba mieć do tego głowę i siedzieć w tym żeby wiedzieć co będzie najkorzystniejsze. Kowalskiemu ciężko jest coś wywalczyć bez konkretnego zaplecza. Raz da się coś odwołaniami, innym razem trzeba iść do sądu :wink:

Opublikowano

Trzeba brać fakturkę i tyle. Tego nie mogą podważyć, a na pewno ciężko będzie.

2 lata temu moje A3 dostało dzwonka. Wypłacili 1500. Zcedowałem naprawę na znajomy warsztat i faktura poszła na 5500. W sumie po jakichś dwóch miesiąch sprawa była załatwiona.

Auto naprawione w tydzień - od momentu wypłaty kasy - autem zastępczym jeździłem sobie miesiąc. Za auto poszła kasa też koło 2000 chyba.

Gdyby AXA wyceniła naprawę "normalnie", dała 2500 to na tym by się skończyło, a jak kombinują, to zapłacili 2-3 razy więcej niż by można było.

Opublikowano

Dlatego teraz mam samochód na matkę i płace 600zł za OC ;) jak skończą mi sie zwyżki za wiek, wtedy można coś ogarnąć na ten temat ;)

Nie mam takiej możliwości :P

Opublikowano

Trzeba brać fakturkę i tyle. Tego nie mogą podważyć, a na pewno ciężko będzie.

2 lata temu moje A3 dostało dzwonka. Wypłacili 1500. Zcedowałem naprawę na znajomy warsztat i faktura poszła na 5500. W sumie po jakichś dwóch miesiąch sprawa była załatwiona.

Auto naprawione w tydzień - od momentu wypłaty kasy - autem zastępczym jeździłem sobie miesiąc. Za auto poszła kasa też koło 2000 chyba.

Gdyby AXA wyceniła naprawę "normalnie", dała 2500 to na tym by się skończyło, a jak kombinują, to zapłacili 2-3 razy więcej niż by można było.

Tak piszesz a ludzie jak sarny czytają i słuchają. Bierzesz fakturkę i pokazujesz ubezpieczalni i MUSZĄ SIĘ ZGODZIĆ! Dopiero wtedy jesteś szczęśliwy, bo w innym wypadku masz fakturkę z ASO na 20tys, płacisz z własnej kieszeni, a TU oddaje Ci tylko 12 i jesteś w czarnej d... :grin:

Opublikowano

Jak przegniesz, to oczywiście, że Ci nie oddzadzą. Jak koszty są realne to ... masz narzędzia, żeby to uzyskać. Ja miałem rachunki na części, kosztorys od rzeczoznawcy a ostatecznie warsztat wziął to na siebie i wystawil fakturę za wszystko. Obcięli jakieś 8% z kosztorysu i kasa wpadła na konto.

Auto, które mnie stuknęło (około dwuletni Lancer 1.5 ) miał uszkodzoną lampę, zderzak na rogu, maskę, podrapany błotnik i jakieś tam pierdoły.

Wartość auta w momencie stłuczki max. 60 tyś - faktura z ASO na 18 tysi. Zatwierdzona przez TU. Dostałem kosztorys omyłkowo od TU.