Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Nie działają elek szyby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

nie działają mi elektryczne szyby,przód,tył - korbka. Przeszukałem google,forum i nie znalazłem odp a nie chcę pół auta rozgrzebać. VCDS pokazuje błąd:

01330 - Central Control Module for Central Convenience (J393)
37-00 - Faulty

Ten bład miałem już od dawna ale nic tam się złego z autem nie działo wiec nie ruszałem. W tatym roku robiłem wiąze w drzwiach kierowcy bo głośnik nie działał i te spękane wymieniłem,podświetlenie wnętrza,głośniki,lusterka wszystko działa b dobrze tylko te szyby,Czy to jest wina modułu komfortu,tej wiązki w drzwiach czy samych przełączników??Od strony pasarzera też nie działa szyba,czy ona jest uzależniona od strony kierowcy??Czy jest to połączone?Wole zapytać najpierw niż rozbierać bo nie wiem co to może być....pozzdrawiam:)

Opublikowano

Zadam baaardzo głupie pytanie. Sprawdzałeś bezpieczniki?

Opublikowano
  • Autor

Te z boku od kierowcy sprawdzalem i bylo ok,chyba ze inny odpowiada bo wg opisu z tabliczki nie ma bezpuecznika do ele szyb:/

Opublikowano

są dwa bezpieczniki od szyb jeden w skrzynce po lewjej stronia a drugi - termiczny nad modułem MCE.

Sprawdź jeszcze stan przewodów w gumowych osłonach między drzwiami a karoserią

Opublikowano

Dokładnie sprawdż pierwsze bezpieczniki. Myśle ze bezpiecznik będzie przepalony:)

Opublikowano
  • Autor

Hm dziękuje za wskazówki,jest jeszcze ciepło i nie chce na klimie jedzić a że szyby nie działały to wiecie,trzeba było zrobić :) Na chwile obecną temat uważam za zamknięty,po 2 dniach nie działania...nagle chodzą,nie wiem o co biega,jeśli znowu nawala to wtedy będę zaglądał,pozdrawiam i dziękuje:)

Zamknelem temat gdyz myslalem ze po problemie niestety po tym moim szczesciu znowu nie dzialaly,potem dzialaly a od kilku dni nie;( rozebralem boczek od kierowcy,sprawdzilem wlacznik,rozebralem wyglada ok,podpielem miernik pod mase,niestety w wtyczce co idzie do przelacznika szyb prądu nie ma bo źarowka nie swiecila;/ sprawdzilem z boku wszystkie bezpieczniki-sprawne,rozkrecilem pod nogami,sprawdzilem bezpieczniki wszystkie ok,przekaźniki wygladaly ok,niestety nie wiem jak je sprawdzic,gdzie szukac przyczyny??dodam ze wszystko jest ok z autem,lusterka dzialaja,glosniki,zamykanie,miganie podczas otwierania,zamykania,swiatlo wewnatrz wiec chyba mk odpada,prosze o jakies naprowadzenie,porade
Bylem w aucie przed chwila i po wlaczeniu swiatel przyciski sie świecą,ale nie dzialaja;/
Opublikowano

Ten zielony bezpiecznik po prawej sprawdzałeś?

20120630_002.jpg

Opublikowano
  • Autor

20120630_002.jpg

Mam 2 zielone,oby dwa maja przejscie oraz prad dochodzi bo zarowka pali sie.

A takie pytanie czy zalóżmy pekniety kabel miedzy dzwiami od np kierowcy ma wplyw na niedzialanie szyby od pasarzera i odwrotnie???

Opublikowano

20120630_002.jpg

Mam 2 zielone,oby dwa maja przejscie oraz prad dochodzi bo zarowka pali sie.

A takie pytanie czy zalóżmy pekniety kabel miedzy dzwiami od np kierowcy ma wplyw na niedzialanie szyby od pasarzera i odwrotnie???

chyba ma, bo jak montowałem el. szyby z tyłu, to szyby mi nie działały (żadne) dopóki nie podłączyłem wszystkich 4 silniczków

Opublikowano
  • Autor

Podswietlenie przyciskow dziala,bezpieczniki ok,gdzie szukac przyczyny?

Opublikowano

kolego a sprawdziłeś kable między drzwiami a budą (w czarnej harmonijce)?? Jeden z kolegów już o tym pisał. W harmonijce jest kilka przewodów w tym jeden gruby czerwony i gruby brązowy - to są kable od masy i 12V, bardzo często ulegają złamaniu, a w konsekwencji pękają (za samo podświetlenie odpowiada inna para kabli).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie,

mam wyciagniete z dwoch stron przewody co ida od slupka do drzwi i sprawdzalem przewody poprzez mierzenie czy jest przejscie od kostki do kostki i wszedzie jest,byl okres ze tydzien dzialaly a od jakis poltorej tyg nie chodza,bezpieczniki sprawdzone,co to moze byc???modol komfortu??oprocz szyb wszystko dziala, eh

Opublikowano

w takim wypadku wypadało by zaglądnąć pod wykładzinę i sprawdzić czy moduł komfortu nie pływa w wodzie. Aby się do niego dostać najlepiej wyjąć, albo przynajmniej odkręcić fotel kierowcy i rzucić go na kanapę, zdemontować listwę progową i odgiąć wykładzinę do góry. MK będzie w takiej czarnej obudowie.

aha i jeszcze jedno ten błąd występuje w module 46 (moduł komfortu), a nie np w 17?? - choć to i tak wszystko skupia się na MK