Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Niestabilne auto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

lipa miota nim jak szatan...

Opublikowano

na stacji cos mowili czy wszystko sie miesci w normie?

Opublikowano

u mnie też miota autem.powodem jest tylna belka a przynajmniej mam taka nadzieje. ktoś źle założył tuleje i jedna strona ucieka 5mm przez co nie da się prawidłowo ustawić przodu.zobaczymy jak będzie po wymianie tulei

Opublikowano
  • Autor

ucieka 5mm tzn masz jedno kolo bardziej do srodka wklesniete lub wysuniete? czy?

Opublikowano

mierzyłem odległość od felgi do rantu błotnika przy progu i różnica miedzy prawa a lewa stroną wynosi ok 5 mm.obstawiam ze winowajca jest tuleja która jest żle założona . ewentualnie belka jest przestawiona na łapach mocujących.

Opublikowano
  • Autor

mierzyłem odległość od felgi do rantu błotnika przy progu i różnica miedzy prawa a lewa stroną wynosi ok 5 mm.obstawiam ze winowajca jest tuleja która jest żle założona . ewentualnie belka jest przestawiona na łapach mocujących.

przestawiona belka na mocowaniach

Opublikowano

ale tuleje i tak do wymiany bo są źle pozakładane

Opublikowano
  • Autor

czego? odwrotnie czy jak?

Opublikowano

każda inaczej jest założona.lewa jest jak by o 90* odwrócona od prawidłowego montazu

Opublikowano

każda inaczej jest założona.lewa jest jak by o 90* odwrócona od prawidłowego montazu

a co to ma do rzeczy? ma byc po prostu tak samo wprasowana po obu stronach i tyle. to ze jest przekrecona o 5* czy 90* w samym gniezdzie wzgledem drugiej nie ma zadnego wpływu. Jedynie co to musza byc rowno wprasowane w gniazdo

Ja w koncu w ten weekend ogarniam swoje :) wrzucam poli tuleje ktore juz leza miesiac, nowe laczniki stabilizatora i gumy. Po wymianie od razu na geometrie i ustawianko jak powinno i zobaczymy co bedzie :)

Opublikowano

a co to ma do rzeczy? ma byc po prostu tak samo wprasowana po obu stronach i tyle. to ze jest przekrecona o 5* czy 90* w samym gniezdzie wzgledem drugiej nie ma zadnego wpływu. Jedynie co to musza byc rowno wprasowane w gniazdo

to akurat ma kluczowe znaczenie w przypadku tulei

Opublikowano

ma byc po prostu tak samo wprasowana po obu stronach i tyle. to ze jest przekrecona o 5* czy 90* w samym gniezdzie wzgledem drugiej nie ma zadnego wpływu.

owszem ma.jak weźmiesz ori tuleje to zobaczysz dlaczego.w przypadku pełnych tulei nie ma to znaczenia bo guma jest wszędzie

Opublikowano

Moze[emoji14]jak zakladalem pelne jak ori padly a teraz wpadna poliuretanowe bo gumowe przy twardszym zawiasie nie daja rady

Opublikowano

a pełne to z jakiego modelu??bo myślałem ze nie ma pełnych gumowych w belkę

Opublikowano

Jestem juz po wymianie tulei lacznikow i gum stabilizatora :) jest o wiele lepiej ale nie zdazylem juz podjechac na geometrie... po wymianie wyszlo cos nowego a mianowicie cos mi bije i nie wiem co. Musze sprawdzic opony i kola jeszcze raz przykrecic z tylu bo moze cos podlazlo miedzy piaste a fele. Ogolnie poprawa jest ale pojezdzimy zobaczymy. Teraz tylko geometria :)

Opublikowano
  • Autor

no ciekawe czy bedzie lepiej u Ciebie, a stabilizator dokrecales na opuszczonym aucie? i tak z ciekawosci posiadasz takowa opaske na belce ?

0_0_product_Gfx_b8af3e91cfc42627d29441c4

Opublikowano

Ja posiadam tą opaskę.

Opublikowano
  • Autor

wedlug mnie cos tam ona daje w jezdzie, na zakretach czuc roznice moim zdaniem, moze ma ktos do odsprzedania?

Edytowane przez pablo15005

Opublikowano

no ciekawe czy bedzie lepiej u Ciebie, a stabilizator dokrecales na opuszczonym aucie? i tak z ciekawosci posiadasz takowa opaske na belce ?

0_0_product_Gfx_b8af3e91cfc42627d29441c4

Na podniesionym jesli chodzi o stabilozator to raczej to nie ma znaczenia bo on nie ma zadnej regulacji wiec nie da sie go zle przykrecic. Co do opaski to nawet nie zwrocilem uwagi :)

Ta opaska chyba sluzy do usztywnienia drazka skretnego wiec tyl powinien byc sztywniejszy ipewniejszy w zakretach tak to rozumiem :)