Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Sreberko Lukasza :) 1,9 TDI 138 HP / Gwint Koni / 18`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam. W koncu po bardzo dlugim czasie przedstawie swoje oczko w glowie :) Zdjecia, ktore teraz umieszcze beda z 2013r. czyli nie dlugo po kupnie. Stan wizualny nie najlepszy, ale za to technicznie bez zarzutu, co jak dla mnie akurat najbardziej wazne. Wiadomo autko ma troche lat itrzeba bylo cos wymienic/naprawic, ale mimo wszystko jestem zadowolony, a o to tu chodzi :) Na zdjeciach jedynie felgi byly kupione (17'), przy czym dobra koza byla :D Obecnie auto jest u mechanika bo czeka na maglownice i gwint, jak wroci postaram sie zrobic nowe fotki jak aktulanie wyglada auto :)

PS: Ryse na drzwiach zrobil moj tata, jak przyjechal odwiedzic mnie w szpitalu. Taki maly prezent od niego :) Na szczescie poszycie w kolorze udalo sie kupic za 50zl, takze odbylo sie bez kary hiehie

A4 B5 Avant 2001r 1,9TDI Silnik AJM 116PS.

Wyposazenie:

Elektryczne szyby przod, tyl korbka

Pakiet Ambiente

Orginalny subwoofer Audi

Zawieszenie 1BA

Domykanie szyb z pilota

Climatronic

Tempomat

Schowek na narty

ESP

1/2 FIS (Licznik z pelnym FISem lezy od 2 lat do zalozenia oO)

Ogolnie wersja nie najbogatsza, teraz opisze co sie zmienilo od tego czasu:

Fotele zostaly wymienione na skorzane z podgrzewaniem i elektrycznymi ledzwiami ( po tym wiem, ze nastpene auto MUSI miec regulowane ledzwie, super bajer :D)

Felgi 18' Ronal RS6 lato

Felgi 17' zima (te co sa na zdjeciach)

Orginalne nowe listwy na drzwi 4szt

Zawieszenie: Obecnie Przod- Gwint Weitec Tyl- Amory 1BA+Sprezyny -30cm Weitec, na dniach sie to zmieni i bedzie komplet gwint Koni Sport od pablo15005

Przyciemnione wszystkie szyby. Tyl 90% Przod 50%

Chip by gregor10.pl na 138km 302Nm (niestety jeden wtryskiwacz nie jest najlepszej kondycji przez co tyle sie dalo maxymalnie wycisnac) [seria pokazala 117Ps 256nM]

To by bylo chyba na tyle. Auto ogolnie naprawiane tylko na najelpszych czesciach orginalnych. Jedyny zamiennik jaki znajduje sie u mnie, to chlodnica klimatyzacji, ktora juz 2 rok daje jak najbardziej rade. Mam nauczke po swoim 1 aucie, ze o auto trzeba dbac, jak chce sie zeby dlugo sluzylo, dla tego na czesciach juz nie oszczedzam :D

Co do planow to duzych juz raczej nie ma ale:

Rozporka gorna - ZROBIONE

Rozporka dolna

Wyciecie kata

Kierownica troj ramienna skorzana

Zwiekszenie jeszcze mocy tak na 170PS minimum.

Moze kxenony...

2013

af85a8128ef4de75med.jpg

ea2a2d133d2f0dafmed.jpg

Pozdrawiam Wszystkich :)

2015

Wlasnie dotarl zregenerowany/odswiezony Koni Sport z regulacja twardosci :)))

792ab14716ff5b6amed.jpg

Teraz czekam na maglownice...

Czas na aktualne zdjecie:

2bf9946df5d78deamed.jpg

Oczywiscie auto siadzie nizej... jak dobrze pojdzie przód sie wyreguluje w niedziele,a z tylem jest pewien problem... Felga ma za male ET i obciera...

1c47e9b28ebc7b3dmed.jpg

Edytowane przez Lukasz eS.
Opublikowano

ładnie ładnie : )jak sie na 18 jeździ ?

Opublikowano

Jak dla mnie spoko. Przyzwycailem sie juz do Polskich drog. Nie jest to samo co 16 i 1BA, ale mnie osobiscie odpowiada.

Do tematu dodalem aktualne zdjecie, narazie 1, bedzie wiecej to sie dolaczy :)

Moze umie ktos pomoc co do tylnich felg? Temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/334130-problem-z-kolami-tylnymi-w-a4-b5/

I jest rozporka :)

7ae78fb95a756eb2med.jpg