Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kontrolka ABS ESP wymiana pompy i sterownika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam taki problem z tym cudownym audi :) wiec zaswiecila mi sie ta slynna kontrolka abs i esp :) bledy jakie wyskoczyly to czujnik cisnienia g 201 czujnik stopu oczywiscie Czujnik kata skretu G85 i jakis czujnik w prawym kole od abs ? tak mi mechanik powiedzial wiec kupilem nowa pompe abs ze sterownikiem od anglika ktora byla 100% sprawna zalozyli mi ta pompe zakodowali sterownik czy cos z nim zrobili w kazdym badz razie wszystko bylo ok :) kontrolki zgasly :P bledow nie bylo przejechal sie 500 m i od nowa czujnik cisnienia g 201 :) mechanik kazal mi szukac innego sterownika abs wiec swoj stary zawiozlem do elektronika zeby go zrobil on powiedzial ze jest ok wszystko w moim sterowniku zalozyl go mechanik oczywiscie wszystko ok po 500m znowu blad czujnika cisnienia g201 wiec mechanik kazal mi szukac innego sterownika znalazlem ten sterownik zalozyl go i znowu to samo... :) ii kaze mi szukac innego sterownika bo mowi ze ten typ tak ma... :P i ciezko z tym dojsc ladu... :P cos tam robil z pompa abs ze niby ten czujnik cisnienia jest ok w pompie ale nie wiem jak on to zrobil ze go sprawdzil... nie wiem co mam robic czy szukac kolejnego sterownika i placic 300 zl za niego czy jezdzic z tymi kontrolkami :D bo mam juz dosc tego absu i esp :D

i jeszcze chicalem dodac ze probowalem sam kodowac i nie wyszlo mimo ze probowalem tak jak bylo na forum i na stownie http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/Audi_A4_%288E%29_Brake_Electronics_%28Bosch_5.7%29

Edytowane przez xxn