Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BFB DP wtryski 320 + wirus= 213Km i 306Nm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Chciałem się wam pochwalić moim wykresem który wg. mnie jest imponujący po tak niewielkich modach. Dp został zakupiony od kolegi Gregor10 a cały program został zrobiony na Białymstoku w Turbodiesel.pl u Zaprzala. Dorzuciłem wtryski od skody 320ccm, sportową wkładkę filtra powietrza K&N (daje fajny dźwięk przy zrzucaniu powietrza). Niestety nie starczyło czasu na dodatkowy IC ale teraz na zimę nie ma co się z tym śpieszyć, zostanie zrobione na wiosnę :D Załączam wykres i proszę znawców tematu o zerknięcie :D Pozdrawiam.

sv4yrk2j.jpg

Opublikowano

elegancko,długo stroił furacza ?

Opublikowano
  • Autor

Ogolnie zeszlo nam okolo 2.5h razem z hamownia. Z tego co z nim rozmawialem to poszlo gladko czasami potrafi zejsc duzo dluzej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jakie wtryski dokładnie zamontowane w aucie? To nie są te BEX'owe ?

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie tak jak mówisz to są wtryski takie same jak w BEX-ie o tych samych numerach lecz pochodzące ze skody 1.8. Przede wszystkim ze względów finansowych. Za te z BEX-a trzeba zapłacić 200-300zł za kpl. a identyczne wtryski z innego auta 1,8t o tych samych parametrach 80 do 150zł za kpl. Pisze że 80zł bo dokładnie tyle dałem za swoje razem z listwą wtryskową w komplecie :D

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Masz logi zrobione z miłą chęcią bym porównał:)

Opublikowano

Jak wrażenia z jazdy po wirusie? :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ciekawy jestem jaki wpływ na całość ma ten filtr powietrza, też zastanawiam się nad wstawieniem K&N

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Logów nie mam nie miałem potrzeby robic :D ale kiedyś w wol ej chwili :P szczerze to teraz przydała by sie aktualizacja:d jakiś czas temu wpadła hybryda do tego fmic 63mm nooooo i przedewszystkim przelot z kwasu :D wtryski 380ccm leżą i czekają na swoja kolej. Jestem umówiony w polowie sierpnia na korektę licze na około 240-250km :D

Ciekawy jestem jaki wpływ na całość ma ten filtr powietrza, też zastanawiam się nad wstawieniem K&N

Róznicy nie odczujesz pod nogą za bardzo ale na przepływce jest roznica :D duzo wiecej powietrza pobiera :) jednym slowem fajna rzecz :P

Opublikowano

Możesz dać znać jak założysz wtryski 380ccm, mogę wziąć od Ciebie te 320.

Opublikowano
  • Autor

Te 320 bierze mój kolega :D więc są już sprzedane :P

Opublikowano

Ja zrobiłem teraz mapę, wrzucę niebawem ale na seryjnych wtryskach i z DP, wyszło 191 KM i 309 Nm, bez drugiego IC lub FIMC dalej będzie ciężko

Opublikowano
  • Autor

Dalej bedzie ciezko nawet ze wzgledu temperatury w dolocie:d u mnie na fmic przy temp 28*c na zewnatrz jest w dolocie 43*c przy dobrym palowaniu na rltrójce i dwojce :D

Opublikowano

Dalej bedzie ciezko nawet ze wzgledu temperatury w dolocie:d u mnie na fmic przy temp 28*c na zewnatrz jest w dolocie 43*c przy dobrym palowaniu na rltrójce i dwojce :D

Jaki masz FIMC i jakiego rzędu był to koszt?

Opublikowano
  • Autor

Rury i kolanka kupowalem w hurtowni stali po rabatach :D calosc mnie wyszla okolo 950zl oczywiscie z robocizna bo sam tego nie spawalem:d robili mi to w firmie ktora robi takie rzeczy i tlumiki :P wiec profeska. Normalnie za takie rzeczy z ich maaterialem licza sobie okolo 1500zl :)

Opublikowano

Ciekawy jestem, czy będzie duża różnica w chłodzeniu pomiędzy FIMC a prawym IC z bex. Jestem na etapie podejmowania decyzji. Te wtryski ze skody masz z wersji 180KM czyli rs? taki sam silnik był chyba jeszcze montowany w leonie i toledo ? dobrze kojarzę?

Opublikowano

Ja mam prawy z Bexa i przy 212 KM nie odczuwam spadków mocy, nawet jak jest gorąco. Wg. mnie to dobra i tańsza alternatywa dla FMIC.

Opublikowano

Ja mam prawy z Bexa i przy 212 KM nie odczuwam spadków mocy, nawet jak jest gorąco. Wg. mnie to dobra i tańsza alternatywa dla FMIC.

Ja też mam plany na podobną moc i chyba bliżej i taniej mi do takiej decyzji.