tomasonpol24 Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Witam, posiadam Audi A4 1.9 TDI jak z rana odpalam to zapala mi sie kontrolka od swiec na sekunde po czym gasnie i znów sie zapala i cały czas swieci ale zapalic samochód moge tylko czarny dym wylatuje z rury i obroty na 2 sekundy zaczynaja skakac potem juz pali normalnie. Czy to wina swiec czy moze tez czegos innego ? * zapoznaj sie prosze z regulaminem. do kazdego nowozalozonego watku w temacie wybieramy odpowiedni prefix [Musashi]
andrzej_1970 Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 Któryś z czujników wysiadł. aby się dowiedzieć musisz podłączyć vaga.
Musashi Opublikowano 7 Listopada 2008 Opublikowano 7 Listopada 2008 swiecaca sie lub migajaca kontrolka swiec zarowych tzn ze ECU czyli sterownik (komputer) silnika wchodzi w tryb awaryjny. podlacz VAG wykaze blad. wyglada na uszkodzona przeplywke badz dziure w dolocie. ale jak juz pisalem bez VAG nie da rady
tomasonpol24 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Opublikowano 8 Listopada 2008 Kontrolka nie miga może żle to ujołem, ona poprostu zapala sie po sekundzie gasnie tak jak powinno byc po czym znów sie zapala i swieci. Mysle ze to wina swiec żarowych ale nie jestem pewien
andrzej_1970 Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 To każdą wyjmij i sprawdź po kolei
Kiniu Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 To prawie napewno nie jest problem ze świecami żarowymi. Podłącz vaga. Masz uszkodzony któryś z czujników???
Fernandes Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 Witam. Podlacze sie pod temat:) Mianowicie po przekreceniu kluczyka swieci mi sie kontrolka od Swiec i ESP oraz AIR BAG Gdy odpalam obroty podchodza do okolo 2 tys i spadaja do normalnego stanu.Dodam tez ze Autko jezdzi normalnie nie kopci przyspiesza normalnie nie odcowam zadnej roznicy. Problem jest tylko przy odpalaniu i tez nie dzieje sie to zawsze tylko raz na 10 "odpale" silnika MOze ktos mial taki problem ? BArdzo prosze o jakies rady. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi