Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[BRD] żółta konewka z napisem sensor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od czasu gdy wymieniłem czujnik poziomu oleju za każdym razem gdy zapalam samochód zapala się żółta kontrolka oil sensor wystarczy, że samochód pochodzi ( nie muszę nawet jechać ) ok. 3-4min i kontrolka znika i wszystko jest ok, o co chodzi, jest to normalne?

Opublikowano

Sprawdź czujnik oleju w misce lub jego kostkę. Może nie łączy?

Opublikowano

Właśnie zaczęło się to pojawiać po wymianie czujnika poziomu oleju bo co 40-50km wyskakiwał bład ze oleju mało a stan dobry więc wymieniłem (O6E 907 660).

Nie wiem, pewnie się myle ale gdyby coś nie łączyło to kontrolka zapalałaby sie i świeciła cały czas a nie, że on zapalila sie przy odpalaniu i świeci kilka min, i znika.

Opublikowano

sprawdz zlaczke lub wiazkę czujnika.

pozatym proponuje zapoznac sie z regulaminem - jezeli zakladasz nowy watek, nalezy uzupelnic prefix modelu oraz silnika.

Opublikowano

Żeby to sprawdzić muszę zdjąć miskę ?

Mam wszystko uzupełnione. Chyba, że się mylę, to gdzie to mam uzupełnić ?

Gdzie mam dokładnie tych wiązek szukać w którym miejscu ?

Opublikowano

w temacie kolego,

w tym wypadku wybierasz z tabelki i podajesz model auta czyli a4 B7 i w tytule w nawiasie kwadratowym wpisujesz kod silnika czyli w twoim przypadku [bRD]

wiazla elektryczna idaca od zlaczki czujnika poziomu oleju w sciany grodzowej i dalej licznika.

zwykle problemy dotycza zlaczki i jej okolic i uszkodzenia mechanicznego co skutkuje brakiem lub pogorszeniem kontaktu elektrycznego.

Opublikowano

Dziękuję, na przyszłość z pewnością będę pamiętał.

A wracając do tematu, bo nie podpinałem do komputera. Po podpięciu pokaże co się dokładnie dzieje?

Opublikowano

byc moze wykaze zwarcie lub przerwe obwodu.

Opublikowano

Ok, dzięki wielkie za informacje, w pon podjadę do mechanika.