Gość ziXen Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Witam. Temat jest dość rozbudowany dlatego z góry przepraszam za zawracanie głowy i zajmowanie miejsca na serwerach forum Zakupiłem audi a4 b5: - Rocznik 1996, - Instalacja LPG gen II, - Silnik 1.6 ADP, - Buda zdrowa, delikatne podrdzewienia na karoserii, łatwa sprawa do zrobienia, - Przebieg 300 000km, - Od 1 właściciela w PL, sprowadzony rok 2008, - Cena 4500 zł + 2 komplety opon + 2 zimowe dodatkowo. Do tej pory włożyłem: - Rejestracja, skarbówka, - Ubezpieczenie (brak mi zniżek), - Naprawa gazu po zepsuciu się centralki i wyrzuceniu gazu przez filterek - 100 zł, - Wymiana szyby czołowej - 250 zł, - Wymiana klocki + tarcze przód - 400 zł, - Wymiana Zawieszenie tył amorki + sprężyny - 600 zł, - Zakup car audio - 550zł (rzecz którą mogę w każdej chwili z niego wyjąć - dobry zakup), - Inne pierdółki typu żarówki przepalone itp, to co normalne, - Rozrusznik który padł, 150 zeta z wymianą, To daje jakieś 6800 około za całe auto. Auto ma jeszcze pewne mankamenty - na zimnym silniku faluje i nie trzyma obrotów, instalacja gazowa jest zrobiona po januszowemu, 3 rurki pcv zamiast porządnej gumy na wlocie powietrza, Silnik bierze olej, ale nie jest to aż tak odczuwalne, nie obliczyłem jeszcze ile dokładnie, sądzę że do wymiany będzie jeszcze tarcza sprzęgła, bo łapie bardzo wysoko i szarpie. Wnętrze wygląda adekwatnie do przebiegu, wszystko było oryginalne i dlatego są mankamenty. Jak myślicie, dokończyć te inwestycje i kontynuować jazdę tym samochodem? Czy ogolić go i dozbierać na coś lepszego? Np audi a6 c5, albo a4 b5 ale po lifcie (raczej z gazem). Jak tak dobrze przeliczyć to faktycznie wydaje w niego póki co i nie wiem za bardzo co mam robić, mogę liczyć na jakąś podpowiedź?
Fido Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Każde auto to skarbonka. Jak już zainwestowałeś w niego by był sprawny to jeździj. Ja takim samym tłukłem się 6 lat. Oprócz zawiechy nic nie robiłem.
stomi Opublikowano 18 Października 2015 Opublikowano 18 Października 2015 Jak widzę to praktycznie wszystko to sama eksploatacja więc rób go i jeździj to nie ma turbo więc proste auto. Jak już go zrobisz to będziesz pewny swego
SHITERS Opublikowano 19 Października 2015 Opublikowano 19 Października 2015 A ja doleje oliwy do ognia i powiem tak, jesli mocno lubujesz sie w motoryzacji to zmieniaj, zycie jest zbyt krotkie zeby jezdzic tak bezpłciowym autem, serio.
Rekomendowane odpowiedzi