celnik22 Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 czy ktoś wie gdzie znajduje się czujnik temperatury wewnętrznej?? nie ma go ani w podsufitce, ani w desce rozdzielczej w środku. czy ten czujnik co jest za krateczka powyżej panelu sterowania climatronica, to ten? mechanik mi mówi ze ro czujnik temperatury powietrza dolotowego.
woj-o Opublikowano 8 Listopada 2008 Opublikowano 8 Listopada 2008 Ja dziś jestem po kompletnej rozbiórce wnętrza (nagrzewnica...),. Z tego co widzę są 3 czujniki powietrza - zaraz za filtrem przeciwpyłkowym pierwszy. Drugi za jedną z klap sterujących po lewej stronie na pedałem gazu (ta z boku mała) Trzeci to ten nad panelem klimatronika - on mierzy wg mnie temp we wnętrzu - pomaga mu wentylator za nim - tam jest ciągle obieg powietrza. No i czwarty element - czujnik nasłonecznienia (kto wymyślił to mocowanie ??) na górze deski rozdzielczej.
celnik22 Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Opublikowano 8 Listopada 2008 ale to też miałeś problem z tym czujnikiem?? bo mi mechanik mówił że ten czujnik za tą krateczką nad panelem to jest czujnik temperatury powietrza dolotowego z kanałów powietrznych( tak ma opisane w programie ), a czujnik temperatury wew ma byc gdzieś pod tym panelem, ale go tam nie było. bo też mi rozebrał całą deskę rozdzielczą.
woj-o Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 Ja miałem bardziej podstawowy problem - nagrzewnica była łaskawa zardzewieć i lać wszędzie dookoła . A co do ilości czujników to się walnąłem - są 3 powiedzmy 'statyczne' w obudowie nagrzewnicy (a nie 2 jak pisałem) plus ten nad panelem klimatornika. On jest zaraz za tą krateczką (jakieś góra 2 cm wgłąb - na dwóch kablach)
celnik22 Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Opublikowano 9 Listopada 2008 a te w obudowie nagrzewnicy to wiesz może za co są odpowiedzialne? czyli co wskazują. a czy ten za tą krateczką to można go wyjąc bez rozbierania całej deski?
ksiadz99 Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 podepne sie bo widze, ze kolega woj-o zna sie na rzeczy. u mnie ten czujnik, ktory powinien byc za kratka nad klimatronikiem, lezy sobie zwyczajnie schowany za radiem dla pewnosci, to taka plytka 1x4cm na kabelku? on ma jakies swoje mocowanie za ta kratka? narazie tylko go tam podepchalem bo nie wiedzialem co z tym zrobic
celnik22 Opublikowano 10 Listopada 2008 Autor Opublikowano 10 Listopada 2008 z tego co ja widziałem to jest to taki drucik w obudowie, ale sie dokładnie nie przyglądałem, chyba ze to nie ten. tylko kurna nie wiem czy to temperatury wewnętrznej czy temperatury powietrza dolotowego.
Rekomendowane odpowiedzi