Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Samoczynnie włączający się wentylator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam taki problem.

Otóż na zimnym silniku na postoju auto bez zapłonu i bez właściciela w środku kręci wentylatorem. Raz kręciło aż do rozładowania aku. Dzisiaj znów to samo, pojechałem drugim autem, wracam po ponad godzinie a w audi kręci się wiatrak. Wyciągam bezpiecznik nr 4 żeby po prostu nie rozładowywać baterii. Wczoraj czyściłem i osuszałem sterownik w podszybiu po prawej stronie tam gdzie jest ECU. Całą noc auto stało i dzisiaj rano "niby" było ok, ale jak się później okazało jest jednak to samo. Jakieś pomysły Panowie?

Edytowane przez damian92x
Opublikowano

Na początek napisz jaki to model bo w opisie nie masz audi ;)

Opublikowano

Na początek napisz jaki to model bo w opisie nie masz audi ;)

Już odświeżone :)

Opublikowano

Sprawdź czujnik. Może mieć zwarcie i załącza wiatrak.

Opublikowano

Który czujnik?

Opublikowano (edytowane)

On by załączał ten wiatrak bez zapłonu na zimnym silniku? Bo to nie jest tak, że odchodzę od auta i wiatrak kręci i nie przestaje. Odchodzę i nie kręci, wracam za kilka godzin i kręci sobie więc uruchamia się po jakimś czasie.

Edytowane przez damian92x
Opublikowano

Problem właśnie mi się wydaje w skrzynce gdzie masz kompa tam gdzie suszyłeś pewnie ci zalało i teraz świruje pawiana przekaźnik chyba .. wyciągnij go sprawdz stan ewentualnie podmień

Opublikowano

Czy ten przekaźnik ma jakieś oznaczenia? To moje pierwsze audi więc ciemny jestem.

Opublikowano

Kolego zanim zaczniesz temat przepatrz odpowiednie działy masz tutaj identyczny problem myśle że dzięki tym wskazówkom sobie ogarniesz temat http://a4-klub.pl/index.php?/topic/299369-18t-bex-wentylator-chlodnicy-przy-wylaczonym-silniku/?hl=wentylator