dominiks18 Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 jak mozna sprawdzic przeplywke????i ewentualnie wyczyscic jak to cos da????
szogun0 Opublikowano 8 Lutego 2007 Opublikowano 8 Lutego 2007 Wartości mierzone, grupa 2, pozycja 4. Mają być wartości między: 1,8 a 4,0 g/s przy obrotach biegu jałowego.
pre_pl Opublikowano 8 Lutego 2007 Opublikowano 8 Lutego 2007 jeśli jesteś jej niepewny, to odłącz ja i zobacz jak auto jeździ wtedy...
JoeyTomek Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 jak mozna sprawdzic przeplywke????i ewentualnie wyczyscic jak to cos da???? witam jako zem zielony w tych sprawach mam pytanie co to jest ta przepływka?
etronic Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 jeśli jesteś jej niepewny, to odłącz ja i zobacz jak auto jeździ wtedy... W benzynach to nie zdaje egzaminu, tylko w dieslach mozna ten numer zrobic... Stan mozna sprawdzic w tescie dynamicznym z miernikiem ew logowanie VAG.
szogun0 Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 W benzynach to nie zdaje egzaminu, tylko w dieslach mozna ten numer zrobic... Stan mozna sprawdzic w tescie dynamicznym z miernikiem ew logowanie VAG. Nie chcę się kłócić, ale np. silnik 1.8T AEB 1995 r. jak sprawdzisz w dynamicznym teście, kiedy tam nie podaje komp, jakie są wartości żądane, wyświetla tylko wartość aktualną. I wg. Audi, należy sprawdzać na postoju.
etronic Opublikowano 26 Lutego 2007 Opublikowano 26 Lutego 2007 Mozna porownac z wartosciami z pomiarow na dobrym przeplywomierzu ew. miernikiem z pamiecia wyznaczyc charakterystyke i wiadomo o co chodzi. Ostatecznie zostaje oscyloskop z pamiecia np. Welleman. Jak sie chce to sie potrafi. Poza tym pomiar na biegu jalowym niestety nie jest zbyt wiarygodny jak zapewne wiekszosc z Was wie... Benzyniaki sa dosc trudne w diagnostyce dynamicznej.... Zaznaczam ze nie jestem mechanikiem a elektronikiem. Zajmuje sie diagnostyka hobbystycznie i dla wlasnych potrzeb.
Rekomendowane odpowiedzi