Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Umarła mi uszczelka pod głowicą ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

B5 Aeb pacjent.

W płynie chlodniczym znajduje się najwyraźniej olej ponieważ jest tłusty poza tym silnik lubi chyba brać olej raz na 1200 km literek ^^? wiem że mam miskę dziurawa była klejona Ale jechałem tak ostrożnie ze zbliżyła się do studzienki i pewnie pękła .

na trop uszczelka naprowadzil mnie kolega czy to może być to ?? auto kopci A niebiesko wiem że ma złą dawkę bo sonda też umarła ( sondę sprawdzałem na kompie )

co jeszcze mi padnie ... pomocy ?

Opublikowano

Zacznij najpierw od wymiany miski i sondy...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

chwilowy brak funduszu poza tym hmmm kumpel chce kupić to auto dobry i nie chce go na minę wladowac. .. proszę pomysły jakieś jeszcze .

Opublikowano

To poszukaj stacji diagnostycznej na ktorej pobieraja taka pipetą z jakas chemia oparów z biorniczka wyrównawczego (nie wiem jak to badanie sie fachowo nazywa) i to jeżeli wykryje jakies spaliny w ukladzie chlodzenia to ta chemia zmienia kolor i uszczelka do wymiany... poza tym kontroluj stan oleju...

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ciężko kontrolowac heh jak miska uwalona dzięki popytam na stacjach ;) w Aso mi to zrobia ?? Ale nie audi tylko np skody bo taki mam pod ręką

Opublikowano

Heh to jak na miskę i sondę funduszy brak to co będzie jak głowica do roboty :D ?

W skodzie też powinni to mieć